!
WhatsApp Image 2024-06-07 at 20.46.51
11 juni 2024

Dit is het U15 vrouwenteam dat naar Jr. NBA Finale in Valencia gaat

Van 26 tot en met 29 juni vinden in Valencia, Spanje, de Jr. NBA Finals van Europa plaats. Het is de tweede van dit evenement in Europa en net als vorig jaar zullen de beste jonge spelers van het continent er de strijd aangaan. Dit zijn de Nederlandse meiden die naar Valencia gaan.

Dami Adeeko - Landstede Hammers
Daylisa Deul - BV Amsterdam
Jip Goren - Celeritas-Donar/HSVB
Milua Klamer - Lokomotief
Floor Kuijt - BS Leiden/BV Alphia
Mia-Elle Lieverst - Landslake Lions
Elina Maxwell - Rotterdam-Zuid
Laura Nanninga - Celeritas-Donar/HSVB
Ivy Panka - MBCA Amstelveen
Veronique Schutte - Landstede Hammers
Alexia Siljade - Apollo
Lila Van Stein - MBCA Amstelveen
Alicia Wijnstijn - Amsterdam Warriors (reserve)
Ifediora Onyemma - Rotterdam-Zuid (reserve)

Er doen bij de jongens en meiden zes U15-teams mee aan het toernooi. In de vier dagen spelen ze wedstrijden, maar krijgen de jonge spelers ook kans deel te nemen aan een NBA Media Day, én kunnen ze meedoen met clinics van NBA ambassadeurs.

Lang en atletisch

Molly McDowell coacht de U15 meiden. “We zijn dit programma opnieuw gestart na zeven of acht jaar. Ik denk dat het een groot succes is, al gaan we achteraf uiteraard evalueren hoe we het volgend jaar beter kunnen doen. Maar de ouders en spelers die ik heb gehoord zijn allemaal erg positief!”

Het team dat Nederland op de vloer is geselecteerd nadat 100 meiden in het begin van het seizoen op de try outs verschenen. Van die 100 speelden er 48 (vier teams van twaalf) in het regiotoernooi in Zwolle. Daar kwam de selectie uit naar voren. McDowell: “We hebben geselecteerd op basis van wat ze nu kunnen, maar we proberen ook hun potentie op lange termijn in te schatten. Daar is dit programma voor bedoeld: jonge talenten al heel snel in beeld krijgen.”

Het team noemt ze “Erg lang. Heel atletisch. Ze gaan zo meteen spelen tegen landen als Kroatië, en een Spaans team. Ik verwacht dat het niveau heel hoog zal zijn. Dan is het goed om deze speelsters nu al tegen die goede teams in actie te zien.”

Meer weten over dit project? Op 23 juni, vóór de wedstrijd Nederland - België, organiseert de NBB in samenwerking met het mannen- en vrouwen U15-team twee open trainingen én een clinic over het hele project. De opzet, het bereik, scoutingprofielen en het playbook van de Nationale Jeugd Teams U15 komen aan bod. Meer informatie volgt snel via de website. Inschrijven kan via HTTPS://NBB-DIGITAAL.SPORTLINK.COM/

Gerelateerde artikelen