!
TopKip Lions - Sportiff Grasshoppers - mrt24
4 maart 2024

Recap Week 5 WBL Elite A – TopKip Lions verslaat Sportiff Grasshoppers

Er vond in de Elite A van de Womens Basketball League maar één wedstrijd plaats, dit weekend. Maar wat voor één. In een ware thriller lukte het TopKip Lions, als eerste ploeg dit seizoen, om titelfavoriet en nummer één van de competitie Sportiff Grasshoppers te verslaan.

Sportiff Grasshoppers – TopKip Lions: 68-71

Coach Axel Gouw van Sportiff Grasshoppers zegt het al weken: ploegen komen steeds dichterbij en de wedstrijden waarin Sportiff schijnbaar moeiteloos met 30, 40 punten verschil won zijn voorbij. Afgelopen weekend miste Gouw sterspeler Karin Kuijt en dan blijken de marges al helemaal verwaarloosbaar. Vooral tegen een team met ten minste één onstopbare center.

Richelle van der Keijl had een absolute monstergame voor TopKip Lions. Ze maakte 10 van haar 11 schoten voor 21 punten en greep maar liefst 18 rebounds (7 aanvallend). Voor de goede orde blockte ze ook nog wat schoten (3 stuks). Met Richelle als eindstation lukte het TopKip Lions om véél efficiënter te schieten dan Grasshoppers: 43 procent fieldgoals tegenover 32.

Coach Chris van Kampen bij TopKip relativeerde de uitslag meteen, door het ontbreken van Karin Kuijt. “Zij missen haar. Maar dit is hoe dan ook een stap in de goede richting voor ons.” Hij zag óók dat het verschil zelfs nog groter had kunnen zijn: Sportiff Grasshoppers dwong aan het einde nog wat turnovers af met een full court press. “Anders eindigen we met plus acht of plus tien, denk ik. Maar het is goed voor het gevoel van het team. We waren wat harder, feller en slimmer dan voorgaande weken en gebruikten onze voordelen wat beter. Richelle ging daarin voorop.”

Coach Axel Gouw van Sportiff Grasshoppers pakt het verlies aan als leermoment. “We schieten iets meer dan 18 procent driepunters raak. Als het schot van buitenaf hapert komt het op andere dingen aan. We zullen dit verlies moeten accepteren, ervan moeten leren. We moeten de urgentie voelen en beter worden.”

Topscorers TopKip Lions: Richelle van der Keijl 21 punten, 18 rebounds. Lindsay Pengel 12 punten, 4 assists.

Topscorers Sportiff Grasshoppers: Liselot Kulk 18 punten, 5 rebounds. Fleur Kuijt 14 punten, 5 rebounds.

Programma

Zaterdag 9 Maart
18.30 uur: Jolly Jumpers – Sportiff Grasshoppers
19.30 uur: TopKip Lions – Startportaal Binnenland

Stand

  1. Sportiff Grasshoppers: 4-6, 38 punten totaal
  2. TopKip Lions: 4-8, 36 punten totaal
  3. Jolly Jumpers: 3-0, 22 punten totaal
  4. Startportaal Binnenland: 4-2, 20 punten totaal
  5. Triple ThreaT: 3-2, 18 punten totaal

Gerelateerde artikelen