!
2020_WBL_Grasshoppers_Binnenland
26 januari 2020

Sportiff Company Grasshoppers wint topper in WBL

Door Ronald van Dam

Sportiff Company Grasshoppers heeft z'n leidende positie in de Women's Basketball League versterkt. De regerend landskampioen was zaterdag met 70-67 te sterk in de confrontatie met nummer twee 4Consult/Binnenland. Het verschil op de ranglijst is daardoor weer twee punten. Bovendien heeft Grasshoppers een duel minder gespeeld.

Na het derde kwart leidde Binnenland nog met 50-54 en de ploeg uit Barendrecht kwam zelfs nog even met 8 punten voor in het laatste kwart. Maar het lukte de thuisploeg toch nog om die achterstand om te buigen in een 68-67 voorsprong en in de slotfase de zege in veilige haven te loodsen. Ilse Kuijt was met 18 punten topscorer bij Grasshoppers.

Van de achtervolgers liet alleen Dozy BV Den Helder punten liggen. De Helderse formatie was zaterdag in eigen huis niet opgewassen tegen Loon Lions. De bezoeksters uit Landsmeer trokken het duel met 53-72 naar zich toe. De Lions staan derde op vier punten van koploper Grasshoppers met een wedstrijd meer gespeeld.

Lekdetec.nl boekte in Bemmel een 35-53 zege bij nieuwkomer BC Utrecht Cangeroes en Jolly Jumpers had thuis niet al te veel problemen met Keyser Capital Martini Sparks. Het werd 74-52 voor de thuisploeg.

Basketball Cup

Komende dinsdag en woensdag staan de kwartfinales van de Basketball Cup bij de vrouwen op het programma. Dinsdag spelen eerst BC Utrecht Cangeroes en Lekdetec.nl tegen elkaar. Woensdag volgende de duels Loon Lions-4Consult/Binnenland, Sportiff Company Grasshoppers-Dozy BV Den Helder en Jolly Jumpers-Keijser Capital Martini Sparks.

Foto Geert Bekker (Grasshoppers)

Gerelateerde artikelen