!
2019_scheidrechters_WeekvdScheidsrechter.jpg

Spelregels

Competities

Spelregels

Onderstaand vindt u de officiële Engelse FIBA-versie van de Referee Manual voor Three-Person Officiating.

Hieronder staan de meest recente 3PO instructies van de FIBA.

Man-to-Man regels voor U14

Minispelregels voor U8, U10 en U12

Aanpassing spelregels Mini-basketball voor U8, U10 en U12
Tijdens de NBB bestuursvergadering van 26 augustus 2014 zijn de aanpassingen van de Miniregels voor  het seizoen 2014/2015 vastgesteld en aangenomen. De aanpassingen sluiten aan bij de Miniregels zoals deze op dit moment binnen de Nederlandse Basketball Bond gehanteerd worden, gebaseerd op de FIBA-uitgave Mini-basketball Rules 2005.

Spelregels 3x3 basketball

Peanut Basketball (U8)

Afdeling Oost

Competitie in toernooivorm (U10)

Afdeling Oost

Basketball Masterz

Echte basketballers beheersen de regels
Samen naar een veiliger sportklimaat. Sportiviteit en respect bevorderen; NOC*NSF en de sportbonden trekken hierin gezamenlijk op. Een van de belangrijkste hulpmiddelen hierbij is het vergroten van de spelregelkennis. Om deze kennis onder de sporters te bevorderen, is er de introductie van ‘Masterz’.

Haal je spelregelbewijs: www.basketballmasterz.nl

Masterz
Via deze officiële NBB-site leren jeugdspelers (en alle andere basketballers) op een aantrekkelijke én effectieve manier de spelregels beter begrijpen.
Met hulp van deze site leren basketballers, al van jongs af aan, ook de regels beter accepteren en juist toe te passen tijdens de wedstrijd. Dit leidt tot meer begrip voor de beslissingen van de scheidsrechter. Bovendien brengt het beheersen van de regels voor hun team de winst dichter bij!

Wat kan je vinden op deze site? 
Op deze site vind je de spelregels van basketball in heldere taal. Je vindt er uitleg over de twintig belangrijkste spelsituaties. Je kunt er oefentoetsen maken zoveel als je wilt. Je ziet veel herkenbare voorbeelden die de regels verduidelijken.
Bestuurders en trainers/coaches vinden er extra informatie, tools en ander materiaal om hun leden net dat extra zetje te geven op weg naar hun spelregelbewijs..

Reglementen