!
2020_Henk Baggen in actie als arbiter.jpg

Planning

Kennis Hub

Arbitrage

Planning

De NBB is verantwoordelijk voor het aanschrijven van officials in de landelijke divisies, alsmede de senioren eerste klasse afdeling. De aanwijzing van de wedstrijden gebeurt per mail en via de Sportlink app.

Verhinderingen

Scheidsrechters hebben de mogelijk om dagen of dagdelen aan te geven waarop zij niet beschikbaar zijn om te fluiten. Scheidsrechters kunnen deze verhinderingen toevoegen in de Sportlink app of in de Official Portal.

In het planningsschema is zichtbaar tot wanneer een scheidsrechter een verhindering kan toevoegen.

Een scheidsrechter dient zelf de momenten te blokkeren wanneer de scheidsrechter actief is als speler/speelster, coach en/of toeschouwer.

Klik hier voor het actuele programma.(laatst gewijzigd: 17-9-21)

Afzeggen en ruilen

Afmelden is mogelijk wanneer door de betreffende planner een fout is gemaakt in de planning met betrekking tot een blokkade van een official. De betreffende planner zorgt dan voor vervanging.

Wanneer geen fout in de indeling is gemaakt door de planner, dan is de official zelf verantwoordelijk voor aanvaardbare vervanging. Hiervoor is voorafgaand akkoord van de (her)planner vereist en zal worden beoordeeld door de NBB of de afzegging legitiem is, of dat er sprake is van een Niet Opkomen van de official.

Wedstrijden op verenigingsnaam

In seizoen 2021-2022 wordt de pilot voor de leveringsplicht scheidsrechters verlengd. In deze pilot is het mogelijk om wedstrijden aangewezen te krijgen op verenigingsnaam. De vereniging kan vervolgens zelf een scheidsrechter aanwijzen voor deze wedstrijd. Verenigingen dienen de scheidsrechters vooraf op te geven via onderstaand formulier.

Thuis- en uitspelend team