!
MTB01044.jpg

BS2 - Verenigingsscheidsrechter

Kennis Hub

Aanbod voor scheidsrechters

BS2 - Verenigingsscheidsrechter

Voor basketbalwedstrijden zijn twee scheidsrechters nodig. Om te mogen fluiten heb je een diploma of licentie nodig, afhankelijk van het niveau van de wedstrijd. Voor het fluiten van wedstrijden bij jouw eigen vereniging volstaat een diploma Basketballscheidsrechter 2.

Een Basketball Scheidsrechter 2 (BS2) is in staat om wedstrijden op verenigingsniveau te fluiten. Het opleidingstraject tot BS2 bestaat uit twee workshops, die door een vereniging zelf worden georganiseerd. Deze workshops, die gaan over Arbitragetechniek (het fluiten zelf) en spelregelkennis, bereiden de deelnemer voor op het fluiten van officiële competitiewedstrijden. Daarnaast fluit je in het opleidingstraject minimaal één wedstrijd om te oefenen.

De BS2 opleiding wordt afgerond met het fluiten van een wedstrijd, dit is de Proeve van Bekwaamheid (PvB). Als je de Proeve goed volbrengt ben je geslaagd voor je BS2 diploma.

Er zijn drie toelatingseisen voor de BS2:

> De deelnemer is minimaal 13 jaar

> De deelnemer is lid van de NBB

> De deelnemer heeft een spelregelbewijs

Een BS2 organiseren

Verenigingen die interesse hebben om de BS2 te organiseren kunnen voor meer informatie het opleidingsplan bekijken op de downloadpagina. Bij interesse kunnen verenigingen zich melden bij Caroline Stevens (caroline.stevens@basketball.nl).

De 10 tips voor het organiseren van een BS2 opleiding helpt verenigingen bij de organisatie van een BS2 opleiding.

Downloads

Kijk voor alle beschikbare documenten over deze opleiding op de downloadpagina.

Kosten

De vereniging die de opleiding organiseert is verantwoordelijk voor de gemaakte kosten.

Inschrijven

Aanmelden voor de BS2 gaat via de organiserende vereniging. De vereniging schrijft vervolgens alle deelnemers in één keer in bij de NBB.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Caroline Stevens (caroline.stevens@basketball.nl).

Voorwaarden

Op de Basketball Scheidsrechtersopleidingen (niveau 2, 3 en 4) zijn de 'Inschrijf- en betalingsvoorwaarden opleidingen' van de Nederlandse Basketball Bond van toepassing