!
20210304-20210304-RV2_3759.NEF 3280.jpg

Spelregelbewijs

Kennis Hub

Aanbod voor scheidsrechters

Spelregelbewijs

Toen James Naismith in 1891 begon met basketball was dat met twee perzikmanden en twee teams van vijf spelers. Destijds had basketball dertien spelregels. Door de jaren heen heeft het spel zich enorm ontwikkeld tot een spectaculair spel en ondertussen staan er vijftig artikelen in het spelregelboekje.

Basketball is een fantastische sport, maar het wordt als basketballer nog leuker als je de spelregels kent. Daarvoor is er BasketballMasterz. Via de site www.BasketballMasterz.nl kunnen NBB-leden het spelregelbewijs halen. Zo'n spelregelbewijs maakt basketballers van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft je in het veld meer inzicht in – én begrip voor – beslissingen van de scheidsrechter. Daarnaast draagt het kennen van de regels bij aan een sportiever spelverloop en een veiliger sportklimaat.

Vanuit Sportlink worden leden aangemeld en je kunt met je Sportlink mailadres en wachtwoord inloggen op de website. Leden die het spelregelbewijs halen via Sportlink, worden automatisch in Sportlink geregistreerd.

Handleiding voor verenigingen

Voor de verenigingen is een handleiding gemaakt hoe de Basketballmasterz werkt. Voor leden vanaf 13 jaar staat (na het inloggen) automatisch de ‘reguliere’ spelregeltest van vijftig vragen klaar. Verenigingen die leden op wil geven voor de verkorte spelregelmodule of de Engelstalige spelregeltest, kunnen dat doen door de namen door te mailen naar spelregelbewijs@basketball.nl.

Vragen

Heb je vragen over het spelregelbewijs. Stel ze dan via spelregelbewijs@basketball.nl.

Heb je nog andere vragen over de implementatie van Sportlink? Neem dan contact op via sportlink@basketball.nl.