!
Coachbord X en O.jpg

Spoedcursus trainersschap 'Fast Break'

Kennis Hub

Aanbod voor trainers en coaches

Spoedcursus trainersschap 'Fast Break'

Fast Break wordt door de NBB aangeboden aan haar leden en is specifiek ontwikkeld voor de beginnende trainer en coach. Doel van deze cursus is om hen te enthousiasmeren voor het vak en ze de basisprincipes van het trainen en coachen mee te geven.

Programma

De cursus is als volgt opgebouwd:

  • Module 1: Pedagogiek
  • Module 2: Jij als coach
  • Module 3: Didactiek en training geven
  • Module 4: Coachen en veilig sportklimaat

Fast Break is een “hybride” vormgegeven cursus en bestaat uit E-learning en intervisies. De E-learning modules kunnen allemaal online worden gevolgd via het nieuwe online omgeving. Lesmateriaal is deels zelf ontwikkeld, deels door NOC*NSF, zoals de module “een beetje opvoeder”. Naast E-learning zijn er (online) intervisies met een door de NBB aangestelde leercoach, die het lesmateriaal met de deelnemers bespreekt, verdiept en opdrachten evalueert.

Afronding & examinering

De deelnemer ontvangt aan het einde van de cursus een ontwikkelgericht advies van de leercoach en een NBB-certificaat. Doordat de cursus niet wordt geëxamineerd wordt, is de cursist niet belast met het maken van een portfolio. De cursus valt dien ten gevolge niet onder de kwalificatie structuur sport (KSS)

Randvoorwaarden voor deelname

De cursus is met name bedoeld voor jeugdtrainers in de categorie U10 en U12. Echter, ook voor andere trainers en coaches van oudere teams is deze cursus zeker relevant.

De cursus gaat door met minimaal 6 deelnemers, dit hoeven dus niet 6 deelnemers van dezelfde vereniging te zijn.

Vrijstellingen

Deelname aan alle workshops en modules is een voorwaarde voor het behalen van het certificaat.

Lesmateriaal

Deelnemers aan de opleiding krijgen na aanmelding en betaling een inlogcode voor de Elektronische leeromgeving. Hier is al het lesmateriaal te vinden.

Financiën & sportakkoord

De kosten bedragen € 100 per deelnemer.

De Fast Break opleiding is opgenomen in de servicelijst van het Sportakkoord. Verenigingen die zijn aangesloten bij een lokaal Sportakkoord kunnen dan ook in veel gevallen een aanvraag doen en op deze wijze - via hun gemeente - in aanmerking komen voor de dekking van de kosten van deze opleiding. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met uw VO-accountmanager van de NBB.

Als de kosten niet worden gefinancieerd uit het Sportakkoord, zullen we een factuur per email versturen aan de deelnemer.

Aanmelden

Aangezien de cursus online plaatsvindt, kan je je individueel opgeven. Je wordt dan geplaatst in een groep met andere beginnende coaches, van verschillende clubs uit het land. De cursus Fast Break zal (hopelijk) elke maand starten, met uitzondering van de zomervakantie.

Inschrijven gaat via de aanmeldlink. Kies in eerste instantie “landelijk” – “opleidingen” – “trainersopleidingen”

De intervisies worden allemaal op dezelfde dag van de week gepland, zodat de deelnemer deze kan inpassen in zijn/haar agenda. Er zullen regelmatig nieuwe data worden toegevoegd.

Fast Break
Startdatum Dag van intervisie Leercoach
Maandag 11 oktober 19:30u Faizel Pasaribu
Maandag 1 november 19:30u Kasper Averink
Vrijdag 3 december 19:30u Sonja Kuijt