!
headerplaatje DBL nieuwe site.jpg

E-learnings voor bestuurders

Kennis Hub

Aanbod voor bestuurders

E-learnings voor bestuurders

Bestuurders van sportverenigingen hebben een belangrijke taak. Gelukkig zijn er verschillende e-learnings voor verenigingsbestuurders om hen te helpen bij hun taak.

E-learning Verantwoord alcohol schenken

De e-learning ‘Voor Elkaar | Sport’ is vanuit ons in samenwerking met VWS en drie andere branches speciaal ontwikkeld voor barvrijwilligers/medewerkers van sportkantines. Met de juiste kennis kun je goed beslagen ten ijs komen in verschillende situaties.

In drie online modules, afgesloten door een toets, leren we je welke regels er gelden voor verantwoorde alcoholverstrekking, hoe je moet reageren in lastige situaties en vooral hoe je kunt voorkomen dat er alcohol wordt geschonken aan minderjarigen of dronken personen.

Klik hier voor de e-learning Verantwoord alcohol schenken

E-learning Matchfixing

Matchfixing is een belangrijk onderwerp in de sport. We horen er steeds vaker over in de media. Het lijkt misschien iets dat ver van je afstaat. Toch kan jij er ook mee te maken krijgen. In deze online scholing krijg je informatie over matchfixing, om jezelf en de sport er tegen te beschermen.

Klik hier voor de e-learning Matchfixing

E-learning Doping

Doping is het innemen van verboden middelen om prestaties te bevorderen. Dit is niet alleen verboden voor topsporters, maar ook voor recreatieve sporters. Deze e-learning helpt bestuurders om om te gaan met de problematiek rondom doping, wanneer zij hiermee te maken krijgen.

Klik hier voor de e-learning Doping

E-learning Discriminatie

Herkennen, oppakken en opvolgen van signalen en meldingen van discriminatie binnen jouw sportomgeving kan lastige situaties opleveren voor jou als bestuurder. Door situaties van discriminatie of uitsluiting op tijd te signaleren en/of een melding goed op te volgen, kun je in de toekomst erger voorkomen.

Klik hier voor de e-learning Discriminatie

Financiële integriteit

Als bestuurder van jouw sportvereniging werk je mee aan een eerlijke, integere en gezonde sport. Hoe creëer jij een goede sfeer en ga je met risico's om? Naast een veilig sportklimaat is het belangrijk dat de vereniging bewust bezig is met financiële risico's die de integriteit van de vereniging kan raken. Want ook jouw vereniging kan te maken krijgen met fraude, corruptie en criminele inmenging.

Klik hier voor de e-learning Financiële integriteit

Seksuele intimidatie

Helaas zijn er veel voorbeelden van seksuele intimidatie in de sport te noemen. Het komt in allerlei vormen voor. Zo kan het om verbaal geweld gaan, maar ook om lichamelijk gedrag, zoals ongewenste, opzettelijke aanrakingen.

We mogen onze ogen niet sluiten. Als bestuurder of begeleider heb je een belangrijke signalerende taak en kun je seksuele intimidatie bespreek maken en voorkomen. Hoe je in actie komt, leer je in deze e-learning.

Klik hier voor de e-learning Seksuele intimidatie

Pesten

Op de sportvereniging doen zich soms lastige situatie voor. Je kunt als bestuurder, trainer, coach of vertrouwenspersoon bijvoorbeeld te maken krijgen met pesten binnen jouw team of vereniging. In deze e-learning leer je wat de signalen van pesten zijn en hoe je pestsituaties aanpakt én kunt voorkomen.

Klik hier voor de e-learning Pesten