!
Basketball

Basketball scheidsrechter 3

Opleidingen 5-5

Basketball scheidsrechter 3

Een Basketball Scheidsrechter 3 (BS3) is in staat om wedstrijden op afdelingsniveau en in de Tweede Divisie te fluiten. Het BS3 opleidingstraject duurt een half seizoen en bestaat uit vier workshops met praktijkopdrachten, een spelregeltoets en het geven van begeleiding bij de eigen vereniging. 

De vier workshops gaan over Spelregelkennis, Arbitragetechniek, Basketballinzicht  en Leiderschap & Sportiviteit. Daarnaast fluit je in het opleidingstraject onder begeleiding nog een aantal wedstrijden op het toekomstige BS3 niveau. Deelname aan de opleiding is niet vrijblijvend! Er wordt verwacht dat de workshops worden voorbereid, dat je aanwezig bent bij de workshops en dat de praktijkopdrachten worden gedaan. 

De BS3 opleiding wordt afgerond met het insturen van een portfolio en het fluiten van een examenwedstrijd, dit is de Proeve van Bekwaamheid (PvB). 

Toelatingseisen

Er zijn drie toelatingseisen voor de BS3:

  • De deelnemer is minimaal 16 jaar
  • De deelnemer is lid van de NBB
  • De deelnemer heeft een F- of een BS2 diploma 

Downloads
Kijk voor alle downloads over deze opleiding op de downloadpagina.

Kosten
Een BS3-opleiding kost € 150,- per deelnemer. Het bedrag zal worden doorbelast aan de vereniging, dit wordt verwerkt in de rekening courant in Sportlink.

Inschrijven

Aanmelden voor de BS3 kan via het inschrijfformulier. Wanneer de vereniging de opleiding betaalt voor de deelnemer, kan dit formulier gebruikt worden.

Voorwaarden
Op de Basketball Scheidsrechtersopleidingen (niveau 2, 3 en 4) zijn de 'Inschrijf- en betalingsvoorwaarden opleidingen' van de Nederlandse Basketball Bond van toepassing.