!
Basketball

Basketball scheidsrechter 4

Opleidingen 5-5

Basketball scheidsrechter 4

BASKETBALL SCHEIDSRECHTER 4

Een Basketball Scheidsrechter 4 (BS4) fluit wedstrijden op landelijk niveau. De BS4-opleiding is vooral gericht op scheidsrechters die landelijk willen gaan fluiten. Daarnaast kan je de BS4 ook volgen wanneer je in de afdeling wil blijven fluiten, maar je eigen niveau wil verbeteren. Het traject bestaat uit zeven workshops met bijbehorende praktijkopdrachten, twee oefenwedstrijden fluiten onder begeleiding, een schriftelijk examen spelregel- en reglementenkennis en een portfolio. De opleiding wordt afgesloten met een Proeve van Bekwaamheid; het fluiten van een wedstrijd.

De workshops gaan o.a. over spelregels & reglementen, arbitragetechniek & samenwerking, techniek & tactiek, leiderschap & sportiviteit en het begeleiding van scheidsrechters in opleiding.

Er zijn vier toelatingseisen voor de BS4: - De deelnemer is lid van de NBB - De deelnemer is minimaal 16 jaar oud - De deelnemer heeft een E of BS3-diploma - De deelnemer fluit actief in een afdeling

Opleiding
In het seizoen 2020 - 2021 start er in Nieuwegein een BS4 opleiding. Bij voldoende aanmeldingen binnen een afdeling kan er een tweede opleiding starten in die afdeling. In principe geef je je op voor Nieuwegein.

De opleiding rond je af binnen één speelseizoen.

We beginnen met een Kick-Off sessie. Tijdens de kick-off krijg je informatie over de opzet en inhoud van het programma. Je maakt kennis met je docenten en je krijgt informatie over wat er allemaal van je verwacht wordt. Maar ook uitleg over de te maken opdrachten, het videoprogramma, je portfolio en de PvB.

Kosten
Een BS4-opleiding kost € 265,- per deelnemer. Het bedrag wordt doorbelast aan de vereniging via de rekening courant in Sportlink of direct aan de deelnemer, welk via iDeal kan betalen.

Inschrijven
Aanmelden voor de BS4 kan via het inschrijfformulier. Wanneer de vereniging de opleiding betaalt voor de deelnemer, kan dit formulier gebruikt worden.

Inschrijving
Aanmelden voor deze opleiding via het inschrijfformulier basketballscheidsrechter.

Downloads
Kijk voor alle downloads over deze opleiding op de downloadpagina.

De opleiding tot BS4 wordt uitsluitend georganiseerd door de Nederlandse Basketball Bond.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Caroline Stevens via caroline.stevens@basketball.nl.

Voorwaarden Op de Basketball Scheidsrechtersopleidingen (niveau 2, 3 en 4) zijn de 'inschrijf- en betalingsvoorwaarden opleidingen' van de Nederlandse Basketball Bond van toepassing. Alleen portfolio’s ingeleverd n.a.v. een officiële NBB BS4 opleiding worden geaccepteerd voor deelname aan de BS4 Proeve van Bekwaamheid.