!
Basketball Algemeen.jpg

Rolstoelbasketbal scheidsrechter 4

Opleidingen rolstoelbasketbal

Rolstoelbasketbal scheidsrechter 4

In het seizoen 2019-2020 is in Nieuwegein een RBS4 opleiding gestart. Dit betreft een pilot. Na afronding van deze pilot wordt een volgende RBS4 opleiding georganiseerd.

Een Rolstoel Basketbal Scheidsrechter 4 is in staat om wedstrijden te fluiten in de rolstoelcompetitie zoals toernooidivisies en in de Rolstoel Eredivisie.

De opleiding start met een Kick Off sessie. Tijdens de kick-off krijg je informatie over de opzet en inhoud van het programma. Je maakt kennis met de experts en je krijgt informatie over wat er allemaal van je verwacht wordt. Maar ook uitleg over de te maken opdrachten, het videoprogramma, je portfolio en de PvB. De opleiding rond je af binnen een speelseizoen.

Er zijn vier toelatingseisen voor de RBS4:
-  De deelnemer is lid van de NBB
-  De deelnemer heeft minimaal een E of BS3-diploma en
-  is geslaagd voor de rolstoelapplicatie A of B
-  De deelnemer fluit actief in een afdeling

De RBS4 opleiding zal parallel lopen met de BS4 opleiding en we zullen zo veel mogelijk zaken gezamenlijk doen.

Inschrijven
Stuur een mail naar Caroline Stevens.

Kosten
Een RBS4-opleiding kost € 265,- per deelnemer. Het bedrag wordt doorbelast aan de vereniging via Sportlink.

Downloads
Op dit moment zijn er nog geen RBS4 documenten.

De opleiding tot RBS4 wordt uitsluitend georganiseerd door de Nederlandse Basketball Bond. Wil je meer weten? Neem dan contact op met Caroline Stevens.

Voorwaarden
Op de Basketball Scheidsrechtersopleidingen (niveau 2, 3 en 4) zijn de 'Inschrijf- en betalingsvoorwaarden opleidingen' van de Nederlandse Basketball Bond van toepassing. Alleen portfolio’s ingeleverd n.a.v. een officiële NBB BS4 opleiding worden geaccepteerd voor deelname aan de BS4 Proeve van Bekwaamheid (examen).