!
Basketball Algemeen.jpg

Bijscholingen

Trainers en coaches

Bijscholingen

Bijscholing ‘Teambuilding’

Inhoud en programma

Een E-learning voor trainer/coaches met als onderwerp ‘Teambuilding’. In twintig lessen verdeeld over zes modules wordt ingegaan op de theorie en vanuit de praktijk. Door het doorlopen van deze E-learning krijg je meer inzichten op alles wat er zich rondom een (en dus ook jouw) team afspeelt. Teksten, filmpjes en vragen wisselen elkaar af. Tevens is er de mogelijkheid vragen te stellen in een forum en kunnen ook tips, suggesties en aanvullingen worden gedeeld.

Middels de filmpjes wordt de theorie uitgelegd, maar zullen ook experts ingaan op praktijksituaties. Elke les dient afgesloten te worden met een aantal testvragen. Deze vragen dienen minimaal een positieve score te hebben van 75 procent alvorens de volgende les gestart kan worden. Deze E-learning is volgens zes modules opgebouwd:

  1. Inleiding
  2. Theoretisch kader
  3. Hoe ontwikkel je een sterk team?
  4. Kenmerken van sterke teams
  5. Periodiseren van de teamontwikkeling
  6. Eindtest met praktijvragen

Leerdoel 1: vergroten van kennis en inzicht over sterke teams

Leerdoel 2: de kracht van een team leren ontdekken en uitbouwen

Leerdoel 3: Meer inzicht in teamprocessen

Leerdoel 4: Kennis over teamontwikkelingsplan

Leerdoel 5: Vaardigheden om een sterk team te ontwikkelen

Docenten

Docent 1: Paul van Zwam
Paul is sinds 1998 werkzaam in het topvoetbal als sportpsycholoog en heeft gewerkt voor o.a. PSV, Chelsea FC, Feyenoord en de KNVB. hij geeft tijdens de cursus o.a. zijn visie op teamontwikkeling binnen de sport en reikt handvatten aan om een sterk team te ontwikkelen in een korte tijd.

Docent 2: Merijn Zeeman
Hij is ploegleider bij de Nederlandse wielerploeg Team Jumbo-Visma. Na een succesvolle loopbaan als amateurrenner werd hij op zijn 23ste de jongste ploegleider van Nederland. Voor hij in 2013 overstapte naar Team LottoNL-Jumbo werkte Merijn vanaf 2008 bij Skil-Shimano. Zijn ploeg heeft zich in drie jaar indrukwekkend ontwikkeld tot een winnende wielerformatie (52 overwinningen in 2019 met o.a. de eerste plaats voor Primoz Roglic in de Ronde van Spanje en derde plaats voor Steven Kruijswijk in de Tour de France).

Docent 3: Guus Hiddink
Guus Hiddink maakte internationaal furore als topcoach bij clubs als Chelsea, Real Madrid, Fenerbahce en PSV. Met die laatste was Hiddink met meerdere landskampioenschappen en het winnen van de Europacup 1 het bijzonder succesvol clubniveau. Daarnaast plaatste deze topcoach zich met een indrukwekkende rij nationale elftallen (Nederland, Zuid-Korea, Australië en Rusland) voor het WK voetbal. Guus zal zijn visie delen op onderwerpen als teambuilding, samenwerking, leiderschap en coaching.

Docent 4: Erkende trainer/coaches (o.a. Sarina Wiegman en Sef Vergoossen) met goede opleidingen en riante carrières delen ervaringen uit de (eigen) praktijk.

Licentiepunten en certificaat

Na voltooiing van de E-learning/bijscholing 'Teambuiding' is door de NBB zes punten voor BT3 en acht punten voor BT4 toegekend.

Alle deelnemers ontvangen na het beëindigen van de bijscholing een certificaat/bewijs van deelname.

Kosten

95 euro voor leden van NL Coach
195 euro voor niet-leden

Deelnemen

Ga naar: https://academie.voetbaltrainer.nl en meld je aan. NL Coach-leden kunnen de kortingscode, die je daar krijgt, gebruiken.

Contact

E-learning Teambuilding
CBV
Hogeland 10
8024 AZ Zwolle
Nederland
088 8508610 / 06-54300715
Email: info@coachesbv.nl
Website:www.coachesbv.nl