!
thumbnail_Logo_Basketball_Nederland_Cirkel_achtergrondwit@2x100

Coach Clinics

Trainers en coaches

Coach Clinics

Op deze pagina vind je een overzicht van clinics en workshops die in het land worden georganiseerd met als doel de kennis van alle trainers en coaches te vergroten.

E-clinics Orange Lions Academy voor Talentcoaches

Organisator: Orange Lions Academy
Thema/omschrijving: voor basketbalcoaches die zichzelf verder willen ontwikkelen, organiseert de Nederlandse Basketball Bond een serie E-clinics, waarbij de kennis van de Orange Lions Academy wordt gedeeld. Aan bod komen onderwerpen als techniek, tactiek, strength & conditioning en mentale ontwikkeling.
Docenten: Arik Shivek (hoofdcoach OLA mannen), Hakim Salem (hoofdcoach OLA vrouwen), Nenad Trunic (FIBA lecturer), Paul Lammers (strenth & conditioning coach NOC*NSF) en Mara Goedegebuure (sport- en prestatiepsycholoog).
Data: 31 januari, 28 februari, 28 maart, 25 april en 30 mei 2021.
Praktische informatie: Twee sessies per ochtend (zie schema). De clinics zullen deels in Engels en deels in Nederlands worden gegeven (zie titel workshop). Voor elke clinic volgt een week voor de sessie per email een uitnodiging met een unieke link. Bij elke sessie zijn licentiepunten te verdienen.
Aanmelden: gebruik het online aanmeldformulier.
Meer informatie: opleidingen@basketball.nl

Cursus ter optimalisering van de teamdynamiek

Organisator: NLCoach
Thema/omschrijving: Effectieve teams bestaan uit sporters die elkaar vertrouwen, effectief communiceren en bij wie de neuzen dezelfde kant op staan. De samenwerking is goed, de teamcohesie is hoog en het team weet constant te presteren.
Dat is de ideale wereld. De realiteit is dat sporters vaak aan het begin van het seizoen bij elkaar worden gezet, en dat we hopen of verwachten dat ze in de loop van het seizoen vanzelf een team vormen. Soms gebeurt dat inderdaad, maar vaak wordt het team nooit een goed geoliede machine. Hier ligt een enorme kans, die de meeste coaches onbenut laten. Hier kun jij het verschil maken.
De cursus is relevant voor alle trainers die met groepen werken. Je leert verschillende manieren om vertrouwen, betrokkenheid, communicatie en resultaatgerichte samenwerking binnen je team een impuls te geven. We bespreken én ervaren diverse interventies, die je naast en tijdens je trainingen kunt inzetten. De cursus is dusdanig praktisch, dat alle interventies direct toepasbaar zijn bij je eigen team.
Datum: 2 en 9 november 2020
Tijd: 18.00 uur
Duur: drieënhalf uur
Kosten: 120 euro (exclusief BTW) voor leden van NLcoach. Niet leden betalen 195 euro (exclusief BTW).
Aanmelden: via deze pagina
Bijzonderheid: er zijn slechts 22 plaatsen beschikbaar.