!
thumbnail_Logo_Basketball_Nederland_Cirkel_achtergrondwit@2x100

Coach Clinics

Trainers en coaches

Coach Clinics

Op deze pagina vind je een overzicht van clinics en workshops die in het land worden georganiseerd met als doel de kennis van alle trainers en coaches te vergroten.

Online Coachclinic Joventut-opleider David Jimeno

Organisator: Basketball Academy Amsterdam
Thema/omschrijving: David Jimeno, hoofd jeugdopleiding bij Joventut Badalona, legt uit waar de Spaanse topclub in de U18 leeftijd de aandacht opricht. Joventut staat in Spanje en Europa bekend als één van de betere jeugdopleiders, waar structureel (talentvolle) spelers zich ontwikkelen tot professionals. Ook voormalig international Henk Norel genoot bij Joventut zijn opleiding. Jimeno vertelt hoe de spelers in de laatste jeugdcategorie klaar worden gemaakt voor professioneel basketball.
Als gevolg van COVID-19 is het helaas niet mogelijk fysiek aanwezig te zijn. De clinic is online te volgen. Vragen aan David kunnen worden gesteld in de chat.
Datum: 11 oktober 2020
Tijd: 15.00-17.00 uur
Kosten: deelname is gratis
Bijzonderheid: coaches kunnen voor het volgen van deze cursus twee BT3-punten of vier BT4-punten krijgen. Je gegevens kun je opgeven via deze link.
De link naar de livestream zal naar alle geregistreerde deelnemers worden gemaild en op de website van Basketball Academy Amsterdam worden geplaatst.

Cursus ter optimalisering van de teamdynamiek

Organisator: NLCoach
Thema/omschrijving: Effectieve teams bestaan uit sporters die elkaar vertrouwen, effectief communiceren en bij wie de neuzen dezelfde kant op staan. De samenwerking is goed, de teamcohesie is hoog en het team weet constant te presteren.
Dat is de ideale wereld. De realiteit is dat sporters vaak aan het begin van het seizoen bij elkaar worden gezet, en dat we hopen of verwachten dat ze in de loop van het seizoen vanzelf een team vormen. Soms gebeurt dat inderdaad, maar vaak wordt het team nooit een goed geoliede machine. Hier ligt een enorme kans, die de meeste coaches onbenut laten. Hier kun jij het verschil maken.
De cursus is relevant voor alle trainers die met groepen werken. Je leert verschillende manieren om vertrouwen, betrokkenheid, communicatie en resultaatgerichte samenwerking binnen je team een impuls te geven. We bespreken én ervaren diverse interventies, die je naast en tijdens je trainingen kunt inzetten. De cursus is dusdanig praktisch, dat alle interventies direct toepasbaar zijn bij je eigen team.
Datum: 2 en 9 november 2020
Tijd: 18.00 uur
Duur: drieënhalf uur
Kosten: 120 euro (exclusief BTW) voor leden van NLcoach. Niet leden betalen 195 euro (exclusief BTW).
Aanmelden: via deze pagina
Bijzonderheid: er zijn slechts 22 plaatsen beschikbaar.