!
Luke2.jpg

Cursus Fast Break

Opleidingen 5-5

Cursus Fast Break

Een introductiecursus voor elke beginnende trainer/coach.

Fast Break wordt door de NBB aangeboden aan haar leden en is specifiek ontwikkeld voor de beginnende trainer en coach. Doel van deze cursus is om hen te enthousiasmeren voor het vak en ze de basisprincipes van het trainen en coachen mee te geven.

De cursus is als volgt opgebouwd:

  • Module 1: Pedagogiek
  • Module 2: Jij als coach
  • Module 3: Didactiek en training geven
  • Module 4: Coachen en veilig sportklimaat

Fast Break is een “hybride” vormgegeven cursus en bestaat uit E-learning en intervisies. De E-learning modules kunnen allemaal online worden gevolgd via het nieuwe online omgeving. Lesmateriaal is deels zelf ontwikkeld, deels door NOC*NSF, zoals de module “een beetje opvoeder”. Naast E-learning zijn er (online) intervisies met een door de NBB aangestelde leercoach, die het lesmateriaal met de deelnemers bespreekt, verdiept en opdrachten evalueert.

Afronding & examinering

De deelnemer ontvangt aan het einde van de cursus een ontwikkelingsgericht advies van de leercoach en een NBB-certificaat. Doordat de cursus niet wordt geëxamineerd wordt, is de cursist niet belast met het maken van een portfolio. De cursus valt dien ten gevolge niet onder de kwalificatie structuur sport (KSS)

Randvoorwaarden voor deelname De cursus is met name bedoeld voor jeugdtrainers in de categorie U10 en U12. Echter, ook voor andere trainers en coaches van oudere teams is deze cursus zeker relevant.

De cursus gaat door met minimaal 6 deelnemers, dit hoeven dus niet 6 deelnemers van dezelfde vereniging te zijn.

Vrijstellingen

Deelname aan alle workshops en modules is een voorwaarde voor het behalen van het certificaat.

Lesmateriaal

Deelnemers aan de opleiding krijgen na aanmelding en betaling een inlogcode voor de Elektronische leeromgeving. Hier is al het lesmateriaal te vinden.

Financiën & sportakkoord

De kosten bedragen € 100 per deelnemer.

De Fast Break opleiding is opgenomen in de servicelijst van het Sportakkoord. Verenigingen die zijn aangesloten bij een lokaal Sportakkoord kunnen dan ook in veel gevallen een aanvraag doen en op deze wijze - via hun gemeente - in aanmerking komen voor de dekking van de kosten van deze opleiding. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met uw VO-accountmanager van de NBB. Of check het sportakkoord voor meer informatie of bekijk de video.

Als de kosten niet worden gefinancierd uit het Sportakkoord, zullen we een factuur per email versturen aan de deelnemer.

Aanmelden

Aangezien de cursus online plaatsvindt, kan je je individueel opgeven, je wordt dan geplaatst in een groep met andere beginnende coaches, van verschillende clubs uit het land. De cursus Fast Break zal (hopelijk) elke maand starten, met uitzondering van de zomervakantie. Inschrijven gaat via de link. Kies in eerste instantie “landelijk” – “opleidingen” – “trainersopleidingen.”

Planning
Periode Dag van intervisie Leercoach
25 mei Dinsdag Matthieu ten Dam
26 mei Woensdag Jeanine Tjin – A - Sioe
7 juni Maandag Faizal Pasaribu
8 juni Dinsdag Sonja Kuijt

Leercoaches

Frank Vermeulen

Frank is een bekende in de Rotterdamse Sportwereld, en daarbuiten. Voor zijn werk bij Rotterdam Sportsupport adviseert hij verenigingen op het gebied van financiën en een veilig sportklimaat. “Practice what you preach” uiteraard! Als trainer van Rotterdam Basketball U16 is hij op landelijk niveau actief met zijn jongens, en zet hij zich in om een nieuwe 3x3 beweging binnen ROBA op te zetten.

Faizal Pasaribu

Faizal Pasaribu, heeft ervaring als basketbaltrainer opgedaan bij verschillende clubs op niveaus, variërend van de jongste jeugd tot het hoogste- en internationaal niveau. In nederland, en in Duitsland. Zijn interesse in opleiden zit vooral in mijn achtergrond als studieloopbaanbegeleider in het MBO, waar hij tevens lid examencommissie is. “Het vak van trainer/coach is ontzettend uitdagend en veelzijdig. In de afgelopen jaren heb ik geleerd dat je vooral jezelf moet kunnen zijn en je met een positieve houding altijd kunt blijven bijleren. Ik kijk ernaar uit om coaches die nieuw zijn in het vak, bij te staan en te helpen in hun ontwikkeling."

Jeanine Tjin-a-sioe

Buurtsportcoach, Combinatiefunctionaris, 1 op 1 coach, 3x3, 5x5, evenementen… Jeanine leeft de sport, in al haar “zijn”. Naast ontzettend veel verstand van het spel is Jeanine vooral ook een mensenmens en weet zij elke speler, ongeacht leeftijd, mee te nemen in haar positieve visie en liefde voor het spel. We zijn blij dat ze ook onze coach wil inspireren!

Sonja Kuijt

Sonja is de “freshman” of rookie van het gezelschap en is als enige van het team nog echt actief op het hoogste niveau. Sonja speelt bij de Grasshoppers in de WBL, en is namens de Orange Lions op diverse toernooien actief geweest. Tevens geeft ze bij dezelfde club (uiteraard) extra individuele training aan de jongste talenten, en is zij vaak te bewonderen op de Big Shots basketbalkampen. Als ergens tussen trainen, wedstrijden, playoffs en toernooien nog plek in de agenda is, gaat Sonja aan de slag als leercoach. Ohja, Sonja heeft ook nog een aantal familieleden die redelijk kunnen basketballen.

Kasper Averink

Voor Kasper is Basketball is een avontuur! Opgeleid bij Leiden, op zijn 18de spelend in Slowakije, terug naar Leiden, 5x5, 3x3 Team Den Haag. Bewust en dankbaar voor al zijn mooie avonturen is hij zijn kennis aan het overdragen als leercoach voor NOC*NSF, Allday Athletes en 3x3 Unites. “Sport, in mijn geval basketbal, is een geweldige ‘tool’ om kinderen en jongeren te laten geloven in hun eigen kunnen. Ik ben erg dankbaar dat ik de positieve effecten van sport in mijn eigen leven heb kunnen ervaren en probeer dit nu op verschillende manieren over te dragen aan kinderen, jongeren én volwassenen.”