!
Meiden huddle 3x3 Unites.jpg

Sportakkoord

Kennis Hub

Sportakkoord & Samenwerking

Sportakkoord

In de zomer van 2018 is er een landelijk Sportakkoord ondertekend door vertegenwoordigers van de sport, gemeenten en diverse organisaties met als doel de organisatie en financiën van de sport toekomstbestendig te maken. Sport moet daarbij voor iedereen toegankelijk worden, in iedere gemeente!

Het Sportakkoord gaat over:

Inclusief sporten en bewegen

Duurzame sportinfrastructuur

Vitale sport- en beweegaanbieders

Positieve sportcultuur

Vaardig in bewegen

Topsport die inspireert

Via het lokale Sportakkoord spreken partijen uit de sport, maatschappelijke organisatie, bedrijven en de gemeente, lokaal af hoe zij met elkaar de eigen sport- en beweegambities willen bereiken. In 346 van de 355 gemeenten in Nederland is er een lokaal Sportakkoord ondertekend.

De uitvoering van de lokale Sportakkoorden is inmiddels in volle gang. Dit betekent dat er voor basketbalverenigingen vele mogelijkheden zijn om in de ontwikkeling van jouw vereniging te investeren door gebruik te maken van services via het Sportakkoord. Services zijn trajecten die jouw vereniging ondersteunen in het bereiken van de verenigingsambitie.

Dit kan een service zijn die de NBB aanbiedt, maar dat is niet noodzakelijk. Voorbeelden van services zijn workshops, inspiratiesessies of opleidingen voor bestuurders, trainers/coaches of vrijwilligers. Maar ook verenigingstrajecten die begeleid worden door professionals uit de sport (procesbegeleiding). Services zijn in bijna alle gevallen gratis.

De NBB biedt vier services aan die op de servicelijst van het Sportakkoord staan;

Fast Break – Samen met andere beginnende trainer/coaches volg je een online trainingsprogramma onder leiding van een leercoach.

STAR workshop – Voor trainers/coaches die op een laagdrempelige en positieve manier kinderen spelenderwijs kennis laten maken met normen en waarden.

BT2 opleiding (eigen bijdrage)

3x3 leader (eigen bijdrage)

De verenigingsondersteuners en accountmanagers van de NBB staan voor jullie klaar. Wij kunnen meedenken als het gaat om de uitdagingen binnen de vereniging, de ambities van de vereniging én bij de aanvraag van een passende service. Bekijk hiervoor het uitgebreide stappenplan en de brochure.