!
OldStars

OldStars Basketball

Kennis Hub

Leden

OldStars Basketball

Wat is OldStars Basketbal?

OldStars Basketbal is een samenwerking tussen het Nationaal Ouderenfonds (NOF) en de Nederlandse Basketball Bond (NBB). Samen bouwen wij zo aan een leven lang basketballen. OldStars staat voor veelzijdig bewegen, vitaliteit, gezelligheid, betrokkenheid en plezier.

Oudere, beginnende basketballers die ‘zomaar’ starten of het basketbal weer oppakken hebben meer kans op blessures of vallen. Met OldStars Basketbal kan iedereen meekomen door het toepassen van veelzijdig bewegen en door aangepaste spelregels, denk aan niet rennen, niet springen en een lager hangende basket (zie bijgaande spelregeldocument).

Wat doet de NBB?

De NBB heeft gekozen voor OldStars Basketbal als landelijk programma voor de doelgroep 55+. Samen met het Ouderenfonds biedt de NBB passende aangepaste trainingsvormen volgens de ASM-methode; https://oldstars.nl/beweegmethode/. Ook draagt de NBB haar steentje bij door via deze weg aangesloten leden en verenigingen te enthousiasmeren voor OldStars Basketbal. En in de toekomst willen het NBB en het Ouderenfonds jaarlijks een dag organiseren om de OldStars trainers bij te scholen.

Wat doet het Ouderenfonds?

Het Ouderenfonds is de motor achter OldStars. Met OldStars zijn er momenteel 15 spelvormen. Van rugby tot tafeltennis en van boksen tot hardlopen. Ben je als club geïnteresseerd in het opstarten van OldStars Basketbal? Neem dan contact op met het Ouderenfonds voor een intakegesprek. Staan de signalen na dit gesprek op groen dan zorgt het Ouderenfonds voor de begeleiding van A tot Z. Zie bijgaande opstartplan voor meer informatie hierover.

Wat levert het een vereniging op?

Belangrijkste is het draagvlak en de wil van een vereniging om aanbod voor de doelgroep 55+ te creëren. Als dit aanwezig is dan draagt het bij aan de maatschappelijke en sportparticipatie van 55-plussers te vergroten. Het draagt bij aan de mogelijkheid tot nieuwe leden en nieuwe leden betekent ook extra vrijwilligers, extra kantine-inkomsten en een betere benutting van de accommodatie. Ruim 600 verenigingen hebben wij inmiddels begeleid tot trotse OldStars verenigingen. Via deze kaart houdt het Ouderenfonds bij waar er OldStars sporten worden aangeboden: https://oldstars.nl/in-de-buurt/

Vervolgstappen

Wil jij als vereniging meedoen of meer informatie ontvangen? Meld je dan aan via info@oldstars.nl en het Ouderenfonds zal persoonlijk contact opnemen.

Documenten

Klik hier voor het OldStars Opstartplan

Klik hier voor het OldStars Basketbalspelregeldocument