U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Drie Nederlandse basketbalsters naar laatste 32 NCAA-toernooi

Terug naar overzicht

Drie Nederlandse basketbalsters naar laatste 32 NCAA-toernooi

19 maart 2017 21:20:00

In Amerika is March Madness in alle hevigheid los gebarsten. De drie Nederlandse speelsters die actief zijn in de ontknoping van het Amerikaanse universiteitsbasketball, hebben de tweede ronde bereikt van het NCAA Tournament. Laura Cornelius en Emese Hof vesloegen met Miami (als vierde geranked) in de eerste ronde Florida Gulf Coast (#13) met 62-60. Cornelius en Hof kwamen beide sterk van de bank af en waren goed voor 7 en 14 punten. 

Ook Isabella Slim, die net als Cornelius en Hof is opgeleid bij het sucesvolle opleidingsprogramma CTO Amsterdam Vrouwenbasketball, haalde met Syracuse de laatste 32. Syracuse, als achtste geplaatst, versloeg Iowa State (9) met ruime cijfers. Het werd 85-65 voor de Orange. Slim startte en was goed voor 3 punten, 5 rebounds, 2 assists en 2 steals in 23 minuten.

Syracuse speelt nu maandag in de volgende ronde tegen het ongelooflijk sterke Connecticut (#1), dat de afgelopen vier jaar vier keer kampioen is geworden in de NCAA bij de vrouwen. Miami staat maandag tegenover Quinnipiac (#12)

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF