U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Rolstoelbasketballers pakken de draad op met zege op Frankrijk

Terug naar overzicht

Rolstoelbasketballers pakken de draad op met zege op Frankrijk

23 juni 2017 21:46:00

De rolstoelbasketballers hebben bij het Europees Kampioenschap op Tenerife flink wat zelfvertrouwen getankt door hun tweede wedstrijd in de groepsfase te winnen. Waar het tegen Polen net niet lukte op de openingsdag, slaagden de Orange Lions er vrijdag tegen Frankrijk wel in om de overwinning uit het vuur te slepen. Het werd 57-54 voor de ploeg van bondscoach Cees van Rootselaar.

Frankrijk is een ploeg die een metamorfose heeft ondergaan en nu wordt geleid door een nieuwe coach: Malik Abes. Deze Abes werd met Italië al eens verrassend Europees kampioen in 2009. Hij lijkt de juiste spirit teruggebracht te hebben bij een land dat drie jaar geleden nog degradeerde. 

Het werd een wedstrijd waarin Oranje alle kansen kreeg om de voorsprong te pakken, maar de ballen wilden aanvankelijk niet goed vallen. Met het missen van open lay-ups hielpen de Orange Lions Frankrijk terug in het zadel. Met nog maar een paar minuten te spelen in het vierde kwart gingen de Orange Lions er toch nog overheen. Nederland kwam met zeven punten voor, een marge die ze niet meer uit handen mochten geven. Toch werd het nog even razend spannend, maar dit keer viel het dubbeltje voor Nederland wel de goede kant op. 

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF