U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Orange Angels VU16 winnen Dussman Trophy in Luxemburg

Terug naar overzicht

Orange Angels VU16 winnen Dussman Trophy in Luxemburg

17 juli 2017 12:56:00

De Orange Angels VU16 hebben hun hun oefentrip naar Luxemburg afgesloten met een ruime zege op hun Luxemburgse leeftijdsgenoten. Omdat Luxemburg VU23 niet officieel meedeed, ging de Dussman Trophy zodoende naar de jonge Nederlandse basketbalsters.

De technische staf van de Angels gebruikte het laatste duel om de speeltijd te verdelen en vooral veel kijken naar de ontwikkeling van de speelsters. Het het eerste kwart werd afgesloten met een 24-7 voorsprong en de wedstrijd was toen al gespeeld. Daarna werden de Angels was slordiger, wat zich uitte in afspraken die niet werden nagekomen binnen de lijnen. Nederland kwam steeds moeilijk tot scoren en gaf de tegenstader juist meer ruimte om succesvol af te ronden. De voorsprong van 17 punten liep daardoor nauwelijks verder op en bij rust was het 37-16 voor Nederland.

In het derde kwart gaven de Angels wel weer gas. Met een aantal goeie acties, veel snelheid in het spel en flink was fastbreaks liep Oranje uit naar 60-28. Gek genoeg kwam de ploeg van Brian Hirman in het vierde kwart nauwelijks meer tot scoren. De Angels hadden moeite de concentratie vast te houden en scoorden nog maar 7 punten. Hirman: "Jammer dat we concentratie niet vier kwarten konden vasthouden. Deze wedstrijd kenmerkte zich door wisselvalligheid, maar dat hoort bij de leeftijdscategorie. In dit duel hebben we wederom een aantal mooie stappen gezet en verbeteringen gezien die we tijdens trainingen hebben geoefend en tijdens de video sessies hebben besproken. Volgend weekend spelen we nog een tweeluik tegen België en dan moeten we klaar zijn voor het EK." 

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF