U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » NBB vaardigt forse delegatie scheidsrechters af naar Kortrijk

Terug naar overzicht

NBB vaardigt forse delegatie scheidsrechters af naar Kortrijk

31 december 2017 11:02:00

De Nederlandse Baasketball Bond heeft dit jaar weer een forse delegatie scheidsrechters afgevaardigd naar het sterk bezette traditionale X-Mas Tournament in het Belgische Kortrijk. Aan dit driedaagse toernooi tussen kerst en de jaarwisseling deden teams uit heel Europa mee in verschillende leeftijdscategorieën.

Het was alweer het vijfde jaar op rij dat de NBB arbiters naar Kortrijk afvaardigde. De groep bestond dit keer uit twaalf jonge, talentvolle en gedreven scheidsrechters en drie (ex-)internationale scheidsrechters die de jonge talenten begeleidden en feedback gaven op hun manier van fluiten.

Junior A-scheidsrechters Martin Westerhof en Stephanie Dijkstra deden ook mee aan de FIBA-clinic die gekoppeld was aan het toernooi. Zij werden extra geschoold door twee FIBA instructors en floten hun wedstrijden met collega’s uit heel Europa. Het was voor beiden een boeiende en leerzame ervaring en helemaal passend in de ambities en het programma van de NBB om het niveau van arbitrage te verhogen en internationale aansluiting te vinden.

Zowel FIBA-vertegenwoordigers als de toernooiorganisatie waren zeer te spreken over de omvang, kwaliteit en uitstraling van de Nederlandse delegatie. Ook onder de scheidsrechters zelf en hun begeleiders was er een al enthousiasme. 

Dat Maurits Witvliet en Nazan Celikel beiden een nominatie kregen om een finale in Kortrijk te fluiten, was de slagroom op de spreekwoordelijke taart.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF