U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Week van het Sportplezier: meld je basketbalactiviteiten aan!

Terug naar overzicht

Week van het Sportplezier: meld je basketbalactiviteiten aan!

13 maart 2018 14:38:00

In het kader van de vorige week gehouden Week van het Sportplezier roept de Nederlandse Basketball Bond alle basketbalverenigingen in het land op om hun hun activiteiten te melden, waarbij sportplezier centraal staat.

Tijdens de Week van het Sportplezier, die plaatsvond van 5 tot en met 11 maart, stond het sportplezier van kinderen centraal. Omdat plezier hebben in sport de belangrijkste drijfveer is om te gaan sporten wil de NBB samen met de basketbalverenigingen in Nederland laten zien hoeveel plezier het beoefenen van de basketbalsport oplevert.

Veel clubs organiseren tijdens het seizoen allerlei activiteiten om het sportplezier binnen en buiten de vereniging te stimuleren. Dat wil de NBB graag belonen. Vandaar de oproep aan alle verenigingen om hun activiteiten te melden. Denk daarbij aan het geven van clinics op scholen, de Basketball’sCool, Peanutbasketball-toernooitjes of een toernooi voor kinderen en ouders. En zo zijn er vast nog veel meer leuke activiteiten die in in het hele land worden georganiseerd.  

STAR pakket als beloning
Alle clubs die iets inzenden, worden beloond met een STAR staterspakket. De NBB werkt al jaren met het sucesvolle STAR-principe, waarbij STAR staat voor de belangrijkste sportieve normen en waarden binnen het basketball: Sportiviteit, Teamwork, Acceptatie en Respect. Deze vier sportieve normen en waarden zorgen voor nog meer sport- en basketbalplezier. Het pakket bestaat uit een speciale bal, poster, boek (Spelend leren basketballen), de lessenreeks 'Be a basketball STAR' en tien STAR-paspoorten met bijbehorende stickers.

Meld je activiteit aan door het antwoordformulier via deze link in te vullen. 

Vanzelfsprekend wordt het enorm op prijs gesteld als alle initiatieven via social media worden gedeeld. Dat kan gemakkelijk met de hashtag #Sportplezier en @BasketballBond op Facebook en Twitter. 

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF