U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Orange Angels ook te sterk voor Australië in tweede WK-duel

Terug naar overzicht

Orange Angels ook te sterk voor Australië in tweede WK-duel

18 augustus 2018 23:45:00

De Orange Angels hebben ook hun tweede wedstrijd bij het WK rolstoelbasketbal in Hamburg gewonnen. De Angels waren zaterdag na rust te sterk voor Australië. Na veertig minuten spelen stond er een overtuigende 65-32 zege op het scorebord.

KWARTSTANDEN: 16-10, 8-10, 23-6, 18-6

Game changer
In de eerste helft was het nog een gelijk opgaande wedstrijd, maar de Orange Angels kwamen beter uit de kleedkamer na de rust. Ze stonden in het derde kwart Australië maar drie punten toe, terwijl ze er zelf 23 maakten. Dat was de beslissende klap, waar de Aussies zich niet meer van herstelden.

Top performers
Mariska Beijerhad 28 punten en 4 steals. Bo Kramer was goed voor een double double met 16 rebounds en 13 assists

Opvallend
Net als de wedstrijd tegen Spanje scoorde Nederland de meeste punten in de tweede helft. Verder waren er aan Nederlandse zijde vier speelsters die tien punten of meer scoorden: Mariska Beijer, Jitske Visser, Bo Kramer en Carina de Rooij.

Bondscoach Gertjan van der Linden: “Het is belangrijk dat we ons vooral focussen op ons eigen spel en de dingen doen die we moeten doen, zoals we vooral gedaan hebben in de voorbereiding. Dat zie je terug in de tweede helft. Wanneer we ons eigen spel spelen en plezier uitstralen, komen de scores vanzelf.”

Statistiekenklik hier.

Beeldenklik hier.

Volgende wedstrijd: Orange Angels - Brazilië op maandag 20 augustus om 19.45 uur.

Livestreamklik hier.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF