U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Orange Lions verslaan regerend wereldkampioen Australië

Terug naar overzicht

Orange Lions verslaan regerend wereldkampioen Australië

21 augustus 2018 12:30:00

De Orange Lions hebben bij het WK in Hamburg voor een sensatie gezorgd. Nederland versloeg maandag in een heerlijke wedstrijd regerend wereldkampioen Australië met 58-53.  Door deze overwinning eindigden ze op de tweede plaats in poule D, waardoor dinsdagavond 'gekruist' wordt tegen Turkije, de nummer twee van groep C.

KWARTSTANDEN: 16-10, 12-10,11-2,19-13

Game flow
Met wederom steun van een laaiend enthousiaste menigte op de tribunes werd Australië in de eerste helft flink onder druk gezet, zowel verdedigend als aanvallend. Daardoor kwamen de Australiërs totaal niet aan hun eigen favoriete spel toe en stonden er heel lang maar tien Australische punten op het scorebord. Nederland leidde bij rust met 28-20, maar kreeg het in het derde kwart moeilijk en kwam zelfs even op achterstand. Maar in het vierde kwart herpakten de Lions zich en vochten zich toch naar de winst. Door deze overwinning eindigden ze op de tweede plaats in de poule, waardoor dinsdagavond 'gekruist' wordt tegen Turkije. 

Top performers
Robin Poggenwisch was goed voor 7 punten en liefst 16 rebounds, Mustafa Korkmaz voor 15 punten en 4 rebounds. Gijs Even kwam uit op 15 punten en 7 rebounds.

Cees van Rootselaar:
"Ik ben vooral trots op het team en hoe ze als collectief hebben gespeeld. De wedstrijd van vandaag laat zien dat we echt een hecht team zijn geworden."

Statistieken: klik hier.

Beelden: klik hier.

Volgende wedstrijd: Orange Lions - Turkije op 21 augustus om 20.45 uur. 

Livestream: klik hier.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF