U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Orange Angels op dominante wijze naar halve finales van WK

Terug naar overzicht

Orange Angels op dominante wijze naar halve finales van WK

24 augustus 2018 08:21:00

De Orange Angels hebben zich geplaatst voor de halve finales van het WK rolstoelbasketball in het Duitse Hamburg. De Angels versloegen donderdag in hun kwartfinale op dominante wijze Frankrijk met 79-36. In de halve finale wacht nu China.

KWARTSTANDEN: 28-6, 14-10, 12-8, 18-14

Game flow
Vanaf de eerste minuut domineerden de Orange Angels het duel tegen Frankrijk. Daardoor liepen ze in het eerste kwart al uit naar een voorsprong van 22 punten. In de kwarten die volgden liepen, bouwden de Nederlandse rolstoelbasketbalsters die voorsprong rustig uit naar een verschil van 43 punten.

Top performers
Bo Kramer was dit keer topscorer met 23 punten en 7 rebounds. Mariska Beijer tekende met 19 punten en 12 rebounds voor een double-double en Carina de Rooij paarde 12 punten aan 8 assists.

Opvallend
Door het sterke begin van de Orange Angels was coach Gertjan van der Linden in staat om al zijn speelsters aardig wat minuten te geven in de kwartfinale. Met als resultaat dat bijna alle Angels met een score op het sheet kwamen.

Topscorer Bo Kramer: "We hebben onszelf goed aan de de afspraken gehouden. We hadden afgesproken om scherp aan deze wedstrijd te beginnen en alles te geven om het duel ook op een goede manier af te sluiten. Dat is zeker gelukt. Wij zijn klaar voor de halve finale."

Statistieken: klik hier.

Beelden: klik hier.

Volgende wedstrijd (halve finale): Nederland - China op vrijdag 24 augustus om 20.15 uur. 

Livestream: klik hier.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF