U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Team TalentNL 3x3 begint bij Spelen tegen Australië

Terug naar overzicht

Team TalentNL 3x3 begint bij Spelen tegen Australië

8 oktober 2018 16:48:00

Voor de Nederlandse 3x3 basketbalsters gaat woensdag (10 oktober) de Youth Olympic Games 2018 in Argentinie eindelijk van start met de eerste wedstrijd in groep D. Kiki Fleuren, Evelien Lutje Schipholt, Zoë Slagter en Robyn Bouwer, die deel uitmaken van Talent TeamNL, binden dan in Buenos Aires de strijd aan met Australië. Het duel begint om 15.00 uur Nederlandse tijd. Twee uur later, om 17.00 uur, treden de vier Nederlandse meiden aan tegen Estland

Er doen twintig landen mee aan het 3x3 basketbaltoernooi bij de Youth Olympic Games, verdeeld over vier poules. Nederland zit in groep D bij Australië, Estland, Tsjechië en Spanje. De twee laatste groepsduels voor de Orange Angels staan gepland op zondag 14 oktober om 17.00 uur Nederlandse tijd tegen Tsjechië en om 19.00 uur tegen Spanje. Om een plek in de kwartfinales op dinsdag 16 oktober te bemachtigen, moet het Nederlandse viertal bij de eerste twee in de groep eindigen. De halve finales en duels om de medailles zijn op woensdag 17 oktober.

'Dit toernooi duurt veel langer'
Headcoach Jeanine Tjin-A-Sioe durft geen voorspelling te doen. "Dit toernooi duurt veel langer dan we gewend zijn en is anders dan een EK of een WK. Tussen onze twee speeldagen in de groepsfase zit drie dagen. Je bent tijdens de hele Spelen actief. Vier jaar geleden veroverden we met Fleur Kuijt, Charlotte van Kleef, Esther Fokke en Janis Ndiba zilver in China. Evelien, Zoë, Robyn en Kiki hebben allevier al ervaring op grote internationale 3x3 toernooien opgedaan. Evelien en Robyn wonnen vorig jaar brons op het EK U18 en Kiki en Zoë deden dit jaar mee aan dat EK. Het zou geweldig zijn als we weer een medaille halen, maar in 3x3 zit het zo dicht bij elkaar."

De Youth Olympic Games zijn een initiatief van het Internationaal Olympisch Comité. De twee eerdere zomeredities waren in Singapore (2010) en China (Nanjing, 2014). Meer informatie over het evenement en een overzicht van de Nederlandse deelnemers en hun woonplaats is te vinden op de site van NOC*NSF. Voor meer het programma en de uitslagen van de 3x3 basketbalsters kun je kijken op www.buenosaires2018.com. Klik hier voor beelden.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF