U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » ‘Het NBC wordt een basketbaldag die je niet mag missen’ 

Terug naar overzicht

‘Het NBC wordt een basketbaldag die je niet mag missen’ 

4 november 2018 15:37:00

Iedere basketballiefhebber moet verplicht zaterdag 17 november naar Amsterdam komen. Het is een competitievrije dag, dus iedereen is in de gelegenheid. ’s Ochtends de Algemene Vergadering en de Thematafels, ’s middags tal van boeiende en leerzame workshops en ’s avonds met zijn allen de Orange Angels tegen Europees kampioen Spanje aanmoedigen. Ik wil dat iedereen de vierde editie van het Nationaal Basketball Congres bezoekt. Dit mag je niet missen. Kom en meld je aan. 

 

Zo, dat is er uit. Bovenstaand citaat komt uit de mond van Ronald van Dam, basketbalcommentator bij Ziggo Sport en contactpersoon voor de media bij de Nederlandse Basketball Bond. Hij is dit jaar de dagvoorzitter bij het NBC, dat plaats gaat vinden in de Sporthallen Zuid en het naast gelegen Frans Otten Stadion in Amsterdam-Zuid. 

Vaste waarde 
“De Nederlandse Basketball Bond organiseert het NBC nu voor de vierde keer en het is inmiddels een vaste waarde op de basketbalkalender”, zegt Van Dam. “Het is mooi om te zien dat de bond iets extra’s voor z’n achterban wil doen met deze dag. De Algemene Vergadering is het officiële deel, maar door er een heel programma om heen te organiseren, wordt het een bijzondere dag die voor iedereen die iets met basketball van doen heeft, een bezoek waard is.” 

‘Speeddating’ 
’s Ochtends hebben we de Thematafels, een soort van ‘speeddating in groepjes van tien personen over onderwerpen als Sportlink, een gezonde sportkantine en de Dutch Basketball Coaches Association. ’s Middags bieden we de deelnemers allerlei leerzame workshops over 3x3 arbitrage, maar ook over de vraag hoe we mensen aan het fluiten en achter de jurytafel krijgen? Bondscoach Brian Benjamin geeft een 3x3 coachclinic, Toine Klerks laat je kennis maken met rolstoelbasketbal, Orange Lions Academy-hoofdcoach Marco van den Berg gaat in op groepsdynamiek en onze vertrouwenspersonen Annie Kerkhof & Walter Wallé geven een workshop over grensoverschrijdend gedrag. Het is gewoon te veel om op te noemen.” 

Ronald van Dam in actie als game announcer bij New Heroes Den Bosch.

Topbasketball 
“En om deze mooie dag in stijl af te sluiten kun je ’s avonds genieten van topbasketball. Zo vaak krijgen we niet de kans om een topland als Europees kampioen Spanje van dichtbij aan het werk te zien. Ik ben er van overtuigd dat de Orange Angels van bondscoach Hakim Salem er alles aan gaan doen om het Spanje lastig te maken. Dit zijn de wedstrijden waarin onze speelsters zich met de top van Europa kunnen meten. Ik reken erop dat ze dat gaan doen voor uitpuilende tribunes.” 

Succesvol 
“Maar dat is nog niet alles. Net als 2017 is dit jaar weer heel succesvol voor het Nederlandse basketball met sportbreed vijf medailles op internationale titeltoernooien, inclusief de allereerste wereldtitel. Daar mogen we met zijn allen best even bij stil staan. We gaan Crackerjacks huldigen voor hun titel ‘Vereniging van het jaar’ in Nederland. En ’s avonds tijdens de interland zetten we de Orange Angels U20 en 3x3 in het zonnetje voor hun bronzen en zilveren medailles die ze bij het Europees Kampioenschap in 2018 hebben gewonnen.” 

Aanmelden 
Klik hier om de app van het Nationaal Basketball Congres te downloaden. Via deze app kan men zich aanmelden voor alle onderdelen van het Nationaal Basketball Congres.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF