U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Spannende tweede speelronde Cruyff Foundation Junior League

Terug naar overzicht

Spannende tweede speelronde Cruyff Foundation Junior League

5 november 2018 14:54:00

De tweede speelronde van de Cruyff Foundation Junior League 2018/2019 heeft weer flink wat boeiende wedstrijden opgeleverd. Titelverdediger s.c. DeVeDo won als enige twee keer, maar had het in duel tegen Only Friends knap lastig. De club uit Ermelo won op de campus van Hogeschool Windesheim in Zwolle maar net met 39-42.

De Cruyff Foundation Junior League is een toernooidivisie voor jonge rolstoelbasketballers en rolstoelbasketbalsters t/m 19 jaar. De Nederlandse Basketball Bond en de Cruyff Foundation werken al jaren samen om jongeren met een beperking kennis te laten maken met rolstoelbasketbal en het jeugdrolstoelbasketbal in Nederland te stimuleren. Daartoe is de Cruyff Foundation Junior League in het leven geroepen als kweekvijver voor nieuw talent.

Clinic en ledenwerving
De tweede speelronde in Zwolle ging voor alle jonge rollers van start met een clinic van Irene Sloof, assistent-coach bij de Nederlandse rolstoelbasketbalsters en hoofdcoach van het opleidingsprogramma CTO Papendal. Zij werd daarbij ondersteund door de jonge CTO-rollers en internationals Xena Wimmenhoeve en Jelmer van Brunschot. Voor de coaches gaf Roos Hudepohl een presentatie over ledenwerving.

De eerste twee wedstrijden om 11.15 uur leverden Leuven Bears en Solar-systemen Grasshoppers uit Katwijk op als winnaars. Leuven versloeg het Utrechtse SC-Antilope met 27-54 en Grasshoppers was met 14-41 te sterk voor ISV Hengelo/Be Quick’28.

SC-Antilope revancheerde zich voor het verlies in de ochtend door in de tweede sessie wedstrijden om 13.00 uur met 20-51 van Grasshoppers te winnen. Tegelijkertijd speelden ook Only Friends en s.c. DeVeDo tegen elkaar. Na een spannende strijd trok de regerend kampioen uit Ermelo met 39-42 aan het langste eind.

Om 14.45 uur werden de laatste  twee wedstrijden van de tweede speelronde afgewerkt. Leuven Bears boog in het vierde kwart toch nog met 43-53 voor Only Friends, terwijl DeVeDo met 70-12 een maatje te groot was voor ISV Hengelo/Be Quick’28.

De derde speelronde staat gepland op zaterdag 8 december in het Belgische Leuven.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF