U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Rolstoelbasketbalsters nog steeds in de race bij sportverkiezing

Terug naar overzicht

Rolstoelbasketbalsters nog steeds in de race bij sportverkiezing

4 december 2018 17:37:00

De Nederlandse rolstoelbasketbalsters zijn nog steeds in de race om gekozen te worden tot 'Paralympiër van het jaar'. De Orange Angels, die in augustus als eerste Nederlandse basketbalselectie ooit wereldkampioen werden, stonden al op de shortlist, maar zitten nu ook bij de laatste drie kandidaten in deze categorie. Ze krijgen bij het NOS / NOC*NSF Sportgala op woensdag 19 december a.s. concurrentie van rolstoeltennisster Diede de Groot en snowboardster Bibian Mentel.

De strijd om de titel ‘Coach van het Jaar’ gaat tussen Jac Orie (langebaanschaatsen), Jeroen Otter (shorttrack) en Raemon Sluiter (tennis). Gertjan van der Linden, bondscoach van de rolstoelbasketbalsters, stond in deze categorie ook op de shortlist, maar kreeg geen nominatie. 

Een vakjury heeft per categorie de nominaties bepaald op basis van de shortlist die NOS en NOC*NSF hadden opgesteld. De daadwerkelijke stemming vindt vlak voor de live tv-uitzending van het NOS / NOC*NSF Sportgala plaats. Sporters brengen hun stem uit op de sporters, net als de genodigde bondscoaches dat doen voor de coachprijs. Ook de vakjuryleden brengen dan hun stem uit. De stemmen van de sporters of coaches tellen voor vijftig procent mee in de uitslag, de stemmen van de individuele vakjuryleden staan samen voor de overige vijftig procent. 

Klik hier voor het hele bericht op de website van NOC*NSF.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF