U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Amsterdam Angels maken zich op voor tweede fase EWBL

Terug naar overzicht

Amsterdam Angels maken zich op voor tweede fase EWBL

5 december 2018 17:44:00

De Amsterdam Angels werken komend weekeinde de tweede 'stage' (fase) af van de European Women’s Basketball League (EWBL). In het Slowaakse Piestany is zaterdag 8 december a.s. om 14.30 uur het Tsjechische Basket Zabiny Brno de eerste tegenstander. En dag later volgt om 17.00 uur de wedstrijd tegen thuisclub Piestanske Cajky. De Amsterdam Angels worden gevormd door de in de Vrouwen Basketball League actieve internationals. Doel van deelname aan de EWBL is meer wedstrijden op internationaal niveau te spelen.

De selectie voor de tweede fase bestaat uit Noor Driessen, Janine Guijt, Yfke Hoek, Lisanne de Jonge, Julia Jorritsma, Katoo Koenen, Ilse Kuijt, Evelien lutje Schipholt, Zoë Slagter, Laura Steggink, Mariek van Schie en Janiek van Veen. Kuijt, De Jonge, Steggink, Driessen en Hoek waren er in de eerste fase ook bij. Hoofdcoach is Hakim Salem. Hij wordt geassisteerd door Erik Raterink. Verder gaan Ansofie van Speybroeck (fysiotherapeut), Patrick Kathmann (teammanager) en Tijmen Last (scheidsrechter) mee naar Slowakije.

De Amsterdam Angels hebben de eerste ‘stage’ (fase) van de EWBL begin oktober zonder zege afgesloten. In het Letse Riga leed de Nederlandse selectie drie achtereenvolgende nederlagen tegen Lulea Basket (107-63), TTT Riga (93-54) en Dynamo Moskou (79-76). Met een gemiddelde leeftijd van 19,5 jaar waren de Amsterdam Angels het jongste team tijdens de eerste fase.

Meer topduels
De EWBL is een door de FIBA gesanctioneerde vrouwencompetitie die is opgezet voor professionele basketbalteams uit Centraal-, Oost- en Noord-Europa. Doel is de deelnemende clubs kwalitatief goede wedstrijden aan te bieden. De Nederlandse Basketball Bond wil de in Nederland spelende internationals de kans geven meer topduels te spelen, vandaar de deelname aan de EWBL. Het is de eerste Europese competitie die het reguliere seizoen in drie fases verdeelt, ten einde de kosten voor reizen en verblijf zo laag mogelijk te houden.

De Amsterdam Angels spelen hierna nog twee wedstrijden aan ‘hun kant’ van de EWBL met acht teams. De derde en laatste 'stage' is op 9 en 10 januari in het Litouwse Vilnius. Dan spelen de Angels tegen Kibirkstis Vilnius en Horizint uit Wit-Rusland. Om door te gaan naar de kruisduels is een plek bij de eerste vier vereist.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF