U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Maak kennis met Anouk Biesters, medewerker Marketing en Partnerships

Terug naar overzicht

Maak kennis met Anouk Biesters, medewerker Marketing en Partnerships

8 januari 2019 14:33:00

‘Ik wil aan Nederland laten zien hoe mooi basketball is’

De Nederlandse Basketball Bond presenteert vol trots Anouk Biesters als nieuwe collega. En de voormalig international is zelf ook trots dat ze per 2 januari als medewerker Marketing en Partnerships bij de bond aan de slag is gegaan. “Het is een eer om voor je sport te mogen werken, zo zie en voel ik dat tenminste.”

Voor wie Anouk Biesters niet kent: ze basketbalde op het hoogste niveau in Nederland voor clubs als Wildcats, ProBuild Lions en Lekdetec.nl, werd twee keer landskampioen, won viermaal de Carla de Liefde Trofee (nationale beker bij de vrouwen) en werd gekozen tot MVP van de eredivisie. Daarnaast droeg ze 59 keer het oranje shirt (foto) en maakte de promotie van de Nederlandse vrouwen naar de A-divisie mee. Voor dit alles werd ze terecht beloond met de Bondsspeld. Veel te vroeg – ze was toen pas 27 – hing de energieke forward noodgedwongen haar basketbalschoenen aan de wilgen, omdat chronische knieklachten verder spelen op het hoogste niveau onmogelijk maakten.

Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan, en dus ging de in Bemmel opgegroeide Biesters bij ‘haar club’ Lekdetec.nl Batouwe, vrijwel meteen nadat ze was gestopt, aan de slag als assistent-coach. “Totdat ik merkte dat ik emotioneel nog te veel speelster was. Ik heb een stapje terug gedaan en ben toegetreden tot het bestuur. En ik sta tegenwoordig ook weer op het veld, maar nu als trainer/coach van het U12-team van de club. Ontzettend leuk om te doen.”

'Leukste sport van Nederland'
En nu is ze dus weer helemaal terug in haar sport in haar nieuwe baan bij de NBB. “Ik heb er enorm veel zin. De afgelopen jaren heb ik als Communicatie Adviseur en Teamleider Marketing & Communicatie bij een facilitair bedrijf gewerkt. En nu mag ik gaan werken voor de leukste sport van Nederland en kan ik mijn vak gaan combineren met basketball. Dat geeft ontzettend veel energie. Je wilt dat het goed gaat met je eigen sport en daar kan ik nu nog actiever een bijdrage aanleveren.”

In haar functie als medewerker Marketing en Partnership heeft ze voor zichzelf een heldere missie: “Aan Nederland laten zien hoe mooi basketball is, aan leden en niet-leden, helpen de sport op kaart te zetten. Het doel is mooie partners te vinden die deze reis willen meemaken, die in de sport geloven, die erbij passen en die willen helpen onze dromen te realiseren. Er gebeuren de laatste jaren mooie dingen, we winnen medailles, maar nu is het zaak om de krachten te bundelen en samen aan de slag te gaan. Daarom is het ook goed dat de bond, de Stichting Nederlands Mannen Team en de Dutch Basketball League stappen zetten om intensief te gaan samenwerken.”

“Het belangrijkste is dat we de sport, het basketball, centraal stellen”, zegt de 32-jarige Biesters. “We houden allemaal van basketbal, of je nou voor de Orange Lions uitkomt, of lekker in de afdeling fluit. Dat is wat ons bindt. Er liggen mooie kansen. 3x3 bijvoorbeeld zorgt voor meer belangstelling voor basketball, het trekt mensen naar de sport die die interesse eerst niet hadden. We boeken successen, er komen mooie evenementen aan in Nederland, zoals het WK 3x3 in Amsterdam en het EK rolstoelbasketbal voor vrouwen in Rotterdam, voor iedereen is er wat. Dat is wat basketball zo mooi maakt en daar moeten we gebruik van maken.”

Wie in contact wil komen met Anouk, hoeft maar te bellen (06-41211361) of mailen (anouk.biesters@basketball.nl).

Welkom aan boord, Anouk!

Tekst: Ronald van Dam

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF