U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Warm welkom in Japan voor rolstoelbasketbalsters

Terug naar overzicht

Warm welkom in Japan voor rolstoelbasketbalsters

8 februari 2019 13:31:00

De Nederlandse rolstoelbasketbalsters zijn donderdag aangekomen in Nagareyama. In deze plaats zijn de vrouwen neergestreken voor een trainingskamp dat vooral in het teken staat van kennis maken met Japan, het bezoeken van Paralympische venues, trainen en oefenwedstrijden spelen. Een van die oefenwedstrijden vond vrijdag al plaats. Nederland versloeg Japan met 51-61.  

De eerste dag van de Japanse stage begon met een ochtendtraining, waarbij bondscoach Gertjan van der Linden de nauwe relatie van Nederland met Japan nog eens onder de aandacht bracht en vervolgens de speelsters aan het werk zette. Zijn boodschap daarbij: "De intensiteit van de trainingen in de komende periode zijn bepalend voor het niveau dat het team uiteindelijk kan gaan halen." 

Bo Kramer en Mariska Beijer hadden zich inmiddels ook weer bij de groep gevoegd na met zijn tweeën een week lang workshops te hebben gegeven en gesprekken te hebben gevoerd op scholen en organisaties die zich in zetten voor de Paralympische Spelen van 2020. 

Aanlsuitend werd het hele team verplaatst naar het gemeentehuis om kennis te maken met de burgemeester tijdens een welkomstceremonie waarvoor het hele dorp was uitgelopen. Speelsters en staf werden overladen met cadeaus en spraken hun dank uit naar de gemeenschap. Een groot deel van deze trainingsstage is namelijk bekostigd door Nagareyama, dat maar al graag het Nederlands team in voorbereiding op de Paralympische Spelen terug ziet komen om te acclimatiseren alvorens naar het Paralympisch dorp af te reizen.

De aanwezigen zagen de rolstoelbasketbalsters 's middags op het veld aan het werk tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tussen Japan en de Orange Angels. In het eerste oefenduel sloeg Nederland al in de eerste periode een gat (15-29) dat niet meer overbrugd kon worden door Japan. Het niveauverschil tussen de twee teams was te groot en Van der Linden kon dan ook naar hartelust wisselen, zodat alle speelsters hun eerste minuten maakten op Japanse bodem. 

"Over de tweede helft was ik nog niet tevreden, want we maakten na rust maar 22 punten. En het het vierde kwart was met 16-6 zelfs voor Japan", bleef de bondscoach na afloop kritisch. Door de voordelige marge die in de eerste drie kwarten was opgebouwd, hadden Angels 'speelruimte' genoeg om het duel met een 51-61 zege af te sluiten.

Zaterdag speelt Nederland opnieuw tegen Japan (16.00 uur Japanse tijd).

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF