U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Rolstoelbasketbalsters winnen opnieuw van Japan

Terug naar overzicht

Rolstoelbasketbalsters winnen opnieuw van Japan

9 februari 2019 14:53:00

De Orange Angels hebben er drie dagen op zitten in het gastvrije Nagareyama. Zaterdag speelden de Nederlandse rolstoelbasketbalsters opnieuw tegen Japan en deden dat wederom voor goed gevulde tribunes. Nederland was opnieuw de betere ploeg, al bleek dat dit keer pas in de tweede helft van de wedstrijd. De Angels wonnen uiteindelijk toch nog overtuigend met 43-65.

Foto's JWBF

De Nederlandse ploeg startte niet sterk. Een dag eerder was het precies andersom, toen de de basis voor de zege in de eerste helft werd gelegd en de overwinning uiteindelijk overuigender leek. In het eerste kwart kwamen de punten wel op het bord, maar Oranje had dit keer heel veel kansen nodig om tot scoren te komen. Dat 'etterde' nog door in het tweede kwart waarin opnieuw gemakkelijke schoten en open lay-ups werden gemist. Maar er werden vaak vooral verkeerde keuzes gemaakt, waardoor de Angels regelmatig geforceerde schoten moesten nemen. Toch was het spel al met al voldoende voor een voorsprong van elf punten (23-34) bij rust, omdat Nederland simpelweg op elke positie individueel beter was dan Japan.

Mariska Beijer (27 punten) en Bo Kramer (12 punten) waren de meest productieve speelsters bij Oranje. Zij kwamen na rust steeds beter vrij door sterke screens en goede positionering van forwards Jitske Visser, Lindsay Frelink en Ilse Arts. Dit resulteerde in een zeer sterk derde kwart in aanvallend én verdedigend opzicht. Hoewel die goede lijn in de laatste periode niet door kon worden gezet, liet Oranje toch een prima oefenzege noteren. 

De komende dagen wordt nog volop getraind, waarna de Nederlandse selectie naar Osaka vertrekt om daar volgende week mee te gaan doen aan de Osaka Cup. Van dit toernooi zal een livestream beschikbaar zijn die via onze social media kanalen.zal worden verspreid.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF