U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Haarms, Tillie, Hof en Cornelius door, Van Bree is klaar

Terug naar overzicht

Haarms, Tillie, Hof en Cornelius door, Van Bree is klaar

23 maart 2019 18:49:00

Matt Haarms heeft zich met Purdue geplaatst bij de laatste 32 ploegen van het NCAA Tournament. De in Amsterdam geboren center versloeg donderdag met zijn Boilermakers tegenstander Old Dominion met 61-48. Haams was als starter goed voor 13 punten (5 op 6), 4 rebounds, 2 blocks en 1 rake driepunter (op 1 poging) in 32 speelminuten.

In de volgende ronde treft het als derde geplaatste Purdue in de South Region nummer zers Villanova, de kampioen van 2018. Dat doen ze in de nacht van zaterdag op zondag om tien over half twee.

Voor een andere Nederlander is March Madness al voorbij. De uit Helmond afkomstige Luuk van Bree verloor in de East Region in de eerste ronde met Bradley University van nummer twee Michigan State. De Braves, zelf als vijftiende geplaatst, trokken met 65-76 aan het kortste einde. Er waren voor Van Bree helaas geen speelminuten weggegelegd. Daarmee zit voor hem zijn periode als college basketballer erop, want Van Bree is 'senior' en studeert dus dit seizoen dus af.

Nog wel in het mannentoernooi zit Killian Tillie. De Fransman, zoon van de voormalige Nederlandse volleybalinternational Caroline Keulen, plaatste zich met Gonzaga (nummer 1 in de West Region) eenvoudig voor de tweede ronde door Farleigh Dickinson (#16) met 87-49 te verpletteren. Tillie was van de bank af goed voor 17 punten (7 op 8), 4 assists, 1 steal, 1 block en 2 rebounds. Gonzaga speelt nu in de nacht van zaterdag op zondag om tien over twaalf tegen Baylor (#9). De meeste opvallende uitslag op de eerste dag van het NCAA Tournament was de 83-64 zege van Murray State (#12) op Marquette (#5) in de West Region.

Laura Cornelius en Emese Hof  hebben in het vrouwentoernooi ook de tweede ronde bereikt. Het Nederlandse duo trad in de nacht van vrijdag op zaterdag met het als vierde geplaatste University of Miami in de Portland Division aan tegen nummer veertien Florida Gulf Coast University. Miami leidde met 26-38 bij rust, zag de tegenstander nog langszij komen (48-48 na drie kwarten spelen), maar won uiteindelijk met 62-69.

Center Hof was als starter in 34 minuten goed voor 10 punten (4 op 11), 12 rebounds, 4 assists en een block. Guard Cornelius startte ook, speelde zelfs 37 minuten en kwam daarin tot 9 punten (3 op 7), 5 assists, 5 rebounds en 2 steals. De tegenstander in de volgende ronde is nu Arizona State (#5). Het duel wordt in de nacht van zondag op maandag middernacht gespeeld.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF