U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Cady’73 zet 3x3 basketball in om jongeren te activeren

Terug naar overzicht

Cady’73 zet 3x3 basketball in om jongeren te activeren

2 april 2019 15:21:00

In de aanloop naar de FIBA 3x3 World Cup in Amsterdam (18 t/m 23 juni) worden onder leiding van de Nederlandse Basketball Bond allerlei initiatieven genomen om Nederland kennis te laten maken met 3x3 basketball. Capelle aan de IJssel is de volgende plaats die is aangehaakt bij de WE HERE campagne van de NBB.  De komende weken volgen nog dertien steden dat voorbeeld.

In Capelle aan de IJssel gaat Cady’73 als 'WK-activatieproject' samen met Sportief Capelle op middelbare scholen en in de wijken jongeren activeren en nieuwe leden werven door 3x3 basketball in te zetten. In samenwerking met het onderwijs en de vakgroep bewegingsonderwijs worden docenten van middelbare scholen bijgeschoold in 3x3 basketball en worden tijdens en na schooltijd clinics en trainingen aangeboden. De jongeren in Capelle aan de IJssel kunnen vervolgens terecht op de wekelijkse 3x3 inloopsessies op de vrijdagavond in Sporthal De Lijster, de thuishaven van Cady'73.

Een hoogtepunt van de activatie vormt het Urban Event dat op 3 mei wordt georganiseerd. Daar staat 3x3 basketball centraal naast een aantal andere urban sporten. De winnaars van dit event plaatsen zich voor een van de side events van het WK 3x3 in Amsterdam. 

Samenwerkingspartners
Sportief Capelle is de uitvoerende organisatie van de gemeente Capelle aan de IJssel als het gaat om het sportbeleid. Cady’73 geeft invulling aan alle geplande activiteiten. De trainers van de club worden begeleid en bijgeschoold door Frank Vermeulen, bondscoach van de 3x3 Mannen U23.

Structureel aanbod
Elke week gaan de deuren van de Sporthal De Lijster open van 17.00 tot 19.00 open voor 3x3 inloopsessies. Daarbij is het eerste uur bedoeld voor de jeugd en het tweede uur voor een oudere doelgroep. Deelname aan deze inloopsessies is gratis. Cady’73 is inmiddels al een paar weken bezig met aanbod merkt nu al dat vrienden van bestaande leden ook mee komen basketballen.

Hajo Feitsma, Verenigingsadviseur Sport & Bewegen bij Sportief Capelle is enthousiast over wat er allemaal in Capelle aan de IJssel gebeurt: “3x3 basketball brengt de sport naar de straat én past bij de sportvereniging én in het onderwijs, zodat iedereen er van kan genieten."

Peter Cleton, voorzitter Cady’73, is al even opgetogen. "Met de WE HERE campagne verlagen we de drempel voor jongeren om kennis te maken met basketball en het plezier te ontdekken om samen te basketballen. De campagne biedt Cady'73 een kans om meer leden te krijgen en te behouden.”

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF