U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Hoe jij de 3x3 mannen kunt helpen op Road to Tokyo

Terug naar overzicht

Hoe jij de 3x3 mannen kunt helpen op Road to Tokyo

25 april 2019 14:48:00

Iedereen die meedoet aan de nieuwe Streetball Masters Tour van de Nederandse Basketball Bond kan zijn steentje bijsdragen aan de 'Road to Tokyo'. Onze nationale 3x3 selecties hopen in 2020 mee te doen aan de Olympische Spelen, waar het razendsnel populair wordende 3x3 basketball voor het eerst deel uitmaakt van het olympische programma. Bij de speelt de Mannen Elite categorie van de Streetball Masters Tour een belangrijke rol op weg naar Tokyo.

De grootste 3x3 tour van Europa
De Nederlandse Basketball Bond heeft vanaf het eerste uur de kracht en mogelijkheden van 3x3 basketball herkend. Tien jaar geleden werd de Streetball Masters Tour gelanceerd, die inmiddels is uitgegroeid tot de grootste 3x3 tour van Europa. Niets voor niets kreeg de NBB in 2015 een FIBA award voor de meeste actieve federatie ter wereld op het gebied van 3x3 basketball.

Het succes van de Streetball Masters is een van de belangrijkste pijlers onder de kansen van onze nationale 3x3 selecties om in 2020 mee te doen in Tokyo. Daar halen de meeste spelers en speelsters uit de Nederlandse top honderd hun punten. Hoe meer spelers aan de Tour meedoen, hoe meer punten als land worden verdiend. De Mannen Elite categorie van Streetball Masters heeft daarbij ook nog eens de hoogste status binnen het FIBA systeem voor nationale toernooien.

Hoe jij bijdraagt aan de Road to Tokyo!
De deelnemers van Streetball Masters Tour leveren een belangrijke bijdrage aan de toegang tot het FIBA 3x3 Pro Circuit (Challengers en World Tours), waar goede prestaties nog meer punten voor Nederland opleveren.
Door jouw deelname verzamelen we als land punten voor de zogenaamde 'federation ranking'. Hoe meer deelnemers, teams en volle categorieën, hoe meer punten je kunt verdienen als individu maar ook als land. De categorieën binnen de Tour die het meest relevant zijn voor de Road to Tokyo zijn dan ook in 2019 ‘gerestyled’ om het zo interessant mogelijk te maken voor deelnemers. Elk punt telt op weg naar Tokyo!

Mannen Elite
De Mannen Elite categorie is de hoogste mannencategorie binnen Streetball Masters en dit jaar is voor deze categorie prijzengeld beschikbaar, in totaal. ruim zesduizend euro. Het prijzengeld is alleen te cashen als een team minimaal negen toernooien speelt. Elk team dat aan negen toernooien of meer meedoet, krijgt aan het eind van de Tour ook nog eens het inschrijfgeld terug van maximaal negen toernooien.

Om de finale te halen, is het niet meer voldoende om een van de voorronden te winnen. Tijdens de Tour verzamelt elk team toernooipunten op basis van de eindstand van de voorronde, conform de FIBA 3x3 richtlijnen.

Tournament standing/points:
#1 (100), #2 (80), #3 (70), #4 (60), #5 (50), #6 (45), #7 (40), #8 (35), #9 (20), #10 (18), #11 (16), #12 (14), #13 (12), #14 (11), #15 (10), #16 (9).

Elke week wordt de stand gepubliceerd. De beste elf teams na de laatste voorronde krijgen een uitnodiging voor de finale.

Tijdens Streetball Masters organiseert de NBB ook Satellites in Amsterdam en Den Haag. Door een van de voorrondes te winnen, kan een team zich plaatsen voor Satellites in Nederland. Klik hier om meer te lezen over te winnen Satellite spots.

Regels:
* Open inschrijving via play.fiba3x3.com.
* Het inschrijfgeld bedraagt vijftig euro per toernooi.
* Plaatsing voor finale op basis van team ranking.
* Teams bestaan uit maximaal zes spelers. Per toernooi meld je er drie of vier aan.
* Een team heeft pas recht op prijzengeld als dat team aan minimaal negen toernooien in de Mannen Elite categorie heeft deelgenomen. De finale telt als één van die negen toernooien.
* Prijzengeld wordt aan het einde van de tour uitgekeerd.
* Tijdens de Tour verzamelt elk team toernooipunten op basis van de eindstand van de voorronde, conform de FIBA 3x3 richtlijnen (zie de puntenverdeling hierboven).
* De top elf teams na de laatste voorronde krijgen een uitnodiging voor de finale. De NBB mag  één wild card toewijzen voor de finale.
* Het is verplicht om met een rugnummer te spelen.
* Als er op het teamroster van zes spelers, twee of meer niet de Nederlandse nationaliteit hebben, wordt dat team gezien als een ‘international team’.
* Internationale teams mogen deelnemen aan de toernooien, maar komen niet in aanmerking voor de finale.
* Er is ruimte voor maximaal vier internationale teams per voorronde.

Prijzengeld:
Voorronde

#1: 250 euro + Satellite*
#2: 100 euro

* In Groningen, Amersfoort, Breda, Amsterdam en Barneveld plaatst de winnaar zich voor een van de Satellites in Nederland.

Finale
#1: World Tour Praag
#2: 1000 wuro + Antwerpen*
#3: 500 euro

* De nummer twee mag gratis deelnemen aan de 3x3 Masters in Antwerpen op 26 juli, inclusief overnachting.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF