U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Leiden, Landstede, New Heroes en Donar naar halve finales

Terug naar overzicht

Leiden, Landstede, New Heroes en Donar naar halve finales

2 mei 2019 22:36:00

De top vier in de Dutch Basketball League is nagenoeg probleemloos door de halve finales van de play-offs. Zorg en Zekerheid Leiden, Landstede Basketbal, New Heroes Basketball Den Bosch en Donar wonnen donderdagavond ook de tweede wedstrijd in de kwartfinales en beslisten zo de best-of-three met 2-0 in hun voordeel. Daarmee is voor Feyenoord, Aris Leeuwarden, Den Helder Suns en Apollo Amsterdam het seizoen ten einde.

Zorg en Zekerheid Leiden had donderdag geen kind aan Feyenoord Basketball Rotterdam. Van meet af aan liep Feyenoord achter de spreekwoordelijke feiten aan. Via een ruststand van 36-58 werd het liefst 68-103 voor Leiden dat het reguliere seizoen op de eerste plaats afsloot.

Aris Leeuwarden moest het tegen Landstede Basketbal, de nummer twee van de reguliere competitie, opnieuw stellen zonder architect David Michaels. Die aderlating betekende eigenlijk dat de kansen van Aris minimaal waren. In het eerste kwart bleven de Friezen nog wel overeind, maar daarna stelde Landstede orde op zaken en won afgetekend met 72-100.

Vorig jaar liet New Heroes Basketball Den Bosch zich in de eerste ronde van de play-offs nog verrassen door Feyenoord, dit keer lieten de Bosschenaren het niet zover komen. New Heroes, derde ìn de competitie, had tegen Apollo Amsterdam aan één kwart genoeg om zich te plaatsen voor de halve finales. Het bizarre tweede kwart in Amsterdam eindigde in 1-29. Apollo scoorde negen minuten en 36 seconden lang niet. Het werd uiteindelijk 62-94.

Twee minuten voor het einde leek er een sensatie in Den Helder in te zitten. Leon Williams schoot de zonder Steve Harris en Thibault Vanderhaegen spelende Suns naar een 69-67 voorsprong. De surprise bleef echter uit. Via een 69-75 zege plaatsten de Groningers zich alsnog in twee duels voor de halve finale van de play-offs. 

De ene halve finale gaat tussen Zorg en Zekerheid Leiden en Donar, de andere tussen Landstede Basketbal en New Heroes. De eerste wedstrijd is op donderdag 9 mei a.s. In de halve finales wordt eem best-of-five gespeeld.

Ga voor de volledige wedstrijdverslagen naar www.basketballleague.nl.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF