U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Loon Lions brengt titelstrijd bij vrouwen in evenwicht

Terug naar overzicht

Loon Lions brengt titelstrijd bij vrouwen in evenwicht

4 mei 2019 14:57:00

Loon Lions heeft de strijd om de landstitel in de Vrouwen Basketball League weer gelijk getrokken. De basketbalsters uit Landsmeer die woensdag nog een pak slaag hadden gekregen van Solar-systemen Grasshoppers, wonnen zaterdag in Katwijk de tweede wedstrijd met 51-62. Daardoor staat het nu 1-1 in de best-of-five serie om het kampioenschap van Nederland.

In de voor Lions desastreus verlopen eerste westrijd had de titelverdediger halverwege al 25 punten voorsprong en spannend werd het toen geen moment (82-48). Nu stond Lions alleen in de beginfase even achter. Het liep van 13-9 in het eerste kwart uit naar 32-22 bij rust en tien punten was ook het verschil na het derde kwart (33-43). Grasshoppers kwam nog terug tot 48-52, maar kleiner dan vier punten werd het gat niet.

De derde wedstrijd is komende dinsdag (7 mei) om 20.30 uur in Landsmeer. Het vierde duel wordt ook bij de Lions gespeeld op zaterdag 11 mei om 19.30 uur. Een eventuele vijfde beslissende wedstrijd is weer in Katwijk, op woensdag 15 mei om 20.30 uur.

Ga voor een uitgebreid wedstrijdverslag naar de site van Loon Lions.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF