U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » We zijn Basketball Nederland: Ready to Roar!

Terug naar overzicht

We zijn Basketball Nederland: Ready to Roar!

2 juli 2019 18:49:00

Het Nederlandse basketball doet steeds vaker mee in de internationale top. We zijn goed en durven dat hardop te zeggen. En we worden nog beter, want nieuw talent is onderweg. De weg omhoog trekt steeds meer liefhebbers aan. En dat moeten er nog meer worden. Het moment is aangebroken om de handen ineen te slaan en samen te staan én te gaan voor onze mooie sport. Dat doen we met een nieuwe identiteit en een gevoel van trots dat we delen: sinds 3 juni zijn we Basketball Nederland.

Elf internationale medailles de afgelopen twee jaar bewijzen het succes. Zoals de historische wereldtitel van de rolstoelbasketbalsters of het EK-goud voor de getalenteerde Orange Lions U18. De vrouwen U20 wonnen al twee keer brons op het hoogste Europese niveau, de 3x3 mannen zijn al twee keer tweede van de wereld geworden, de 3x3 vrouwen veroverden brons en zilver bij het EK. Bovendien heeft Nederland de grootste 3x3 Tour van Europa en is de Nederlandse Basketball Bond in 2015 uitgeroepen tot meest actieve federatie wereldwijd in 3x3. Meerdere Nederlandse clubs speelden dit seizoen in een Europese competitie, waarbij Donar in 2018 zelfs de halve finale van de FIBA Europe Cups bereikte. En ook onze internationale scheidsrechters en commissarissen 5-5, 3x3 en rolstoel zijn actief op WK’s, EK’s en in diverse Europe Cups en World Tours!

Het is tijd om de kansen te grijpen en te verzilveren! Dat kan alleen als er wordt samengewerkt om al het moois dat basketball te bieden heeft te delen met het hele land. Iedereen is Basketball Nederland. Of je nou international bent, in de eredivisie speelt, in de afdeling coacht of in het rolstoelbasketbal fluit… Basketball Nederland, dat zijn we allemaal; liefhebbers van de sport die op een of andere manier verslingerd zijn aan die bal. Met Basketball Nederland zetten we de sport voorop, om het basketball in Nederland nog verder brengen. Daarom: Basketball Nederland.

Basketball Nederland is de sport, maar ook ‘het merk’ en het online platform voor de gehele basketballcommunity – dat later in het jaar wordt gelanceerd – met het leukste nieuws, video’s en persoonlijke verhalen uit de basketbalwereld. Basketball Nederland is er voor iedereen, van de verenigingsbestuurder tot de speler op het pleintje.

De nieuwe identiteit, vandaag via de social mediakanalen gelanceerd met een video waarin zeven toppers uit het basketbal Basketball Nederland uitdragen, laat zien waar we voor staan. Worthy de Jong, Bo Kramer, Geert Hammink, Janis Ndiba, Jesper Jobse, Loyce Bettonvil en Bob Berghuis doen dat in het nieuwe tenue van de Orange Lions, zoals alle nationale selecties voortaan heten. Want bij een nieuwe identiteit, hoort ook een nieuwe naam.

We zijn trots, trots op Nederland en trots op onze mooie sport. Basketball Nederland is de iconische oranje leeuw wiens brul je al van mijlenver hoort. De brul geeft kracht en staat voor passie, moed en commitment! Dit is ons huis, wij bepalen de regels;

WE ARE READY TO ROAR!

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF