U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Rolstoelbasketbalsters winnen eerste duel tijdens stage in Canada

Terug naar overzicht

Rolstoelbasketbalsters winnen eerste duel tijdens stage in Canada

11 juni 2019 09:17:00

De Orange Lions zijn hun trainingsstage in Toronto begonnen met een 68-50 overwinning op Canada. Tijdens de trainingsstage ter voorbereiding op het snel naderende Europees Kampioenschap in Rotterdam (start op 29 juni) spelen de Nederlandse rolstoelbasketbalsters vijf keer tegen Canada. Daarnaast traint het team in het prachtige Toronto PanAm Sports Center. 

Na de eerste dagen met kracht- en zaaltrainingen werd vandaag de eerste wedstrijd gespeeld tegen het gastland. De Orange Lions begonnen wat onwennig, maar pikten al snel de gebruikelijke intensiteit op. Het tweede kwart van Oranje was erg sterk en de ploeg van bondscoach Gertjan van der Linden en assistent Irene Sloof ging dan ook met een ruime 41-19 voorsprong de rust in. 

De tweede helft gaf een ander beeld te zien. Op de momenten dat Canada een full court press speelde, werd Nederland onrustig en onnodig balverlies geleden. De bondscoach eiste na die mindere fase van zijn speelsters dat ze allemaal in hun eigen rol bleven functioneren en de daarbij behorende verantwoordelijkheid namen. Van der Linden: "Je ziet dat deze trainingsstage vroeg komt na het eindigen van de clubcompetities. De omschakeling naar spelen met elkaar in het nationale team moet deze week weer gemaakt worden. Daarom zijn we hier."

De tweede helft was Canada aanvallend productiever. De basis van de eerste overwinning van de Orange Lions op de Noord-Amerikaanse ploeg lag dan ook in de eerste helft, toen de verdediging van Nederland als een huis stond.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF