U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Orange Lions U16 en U15 oefenen tegen elkaar in Utrecht

Terug naar overzicht

Orange Lions U16 en U15 oefenen tegen elkaar in Utrecht

14 juni 2019 13:32:00

Ook de Orange Lions U16 bij de vrouwen zijn zich al voorzichtig aan het voorbereiden op hun Europees Kampioenschap in de B-divisie, dat van 15 t/m 24 augustus in Bulgarije (Sofia) wordt gehouden. Komende zondag oefent de selectie van bondscoach Thijs Volmer twee keer tegen de Orange Lions U15. Dat gebeurt om 13.00 en 16.00 uur in sporthal Lunetten in Utrecht. De toegang is gratis.

Beide teams werken op dit moment nog met een brede voorlopige selectie en daarom staan er twee wedstrijden op het programma, zodat de technische staven iedereen kunnen zien spelen. Absoluut leuk om de talenten van nu en de (mogelijke) sterren van morgen met eigen ogen te aanschouwen. De Orange Lions U15 van bondscoach Chris van Kampen doen van 9 t/m 11 augustus mee aan de North Sea Development Basketball Cup in Denemarken.

Van Kampen: "Voor de U15 speelsters zijn de wedstrijden tegen de Orange Lions U16 in veel gevallen een eerste moment in een oranje tenue. Het is een leuke beloning voor alle speelsters die zich positief hebben laten zien op de nationale talentendagen. Het wordt interessant om te zien hoe ze - zonder noemenswaardige voorbereiding - omgaan met de druk die zo'n wedstrijd tegen een oudere en fysiek sterkere tegenstander met zich meebrengt."

Collega Thijs Volmer: "Het is een mooie eerste testdag om iedereen te kunnen zien spelen en vooral om te zien of de intensiteit van de trainingen vertaald kan worden naar wedstrijden."

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF