U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Orange Lions VU18 in verlenging langs Oekraïne

Terug naar overzicht

Orange Lions VU18 in verlenging langs Oekraïne

6 juli 2019 22:07:00

De Orange Lions VU18 hebben ook hun tweede wedstrijd bij het Europees Kampioenschap voor vrouwen in de B-divisie in Macedonië in winst omgezet. Nederland versloeg zaterdagavond in Skopje het taaie Oekraïne met 68--65, maar daar was wel een verlenging voor nodig. Jade Blagrove schoot in de overtime een hele belangrijke driepunter raak. Emy Hayford was goed voor 19 punten en Lotte Sant pakte 15 rebounds.

KWARTSTANDEN: 18-11, 10-20, 19-12, 11-15 en 10-7 (overtime)

Game flow
Nederland begon weer goed en leidde na het eerste kwart met 18-11. Maar Oekraïne toonde zich een pittige tegenstander die het tweede kwart naar zich toe trok met 10-20 en zo de rust in ging met een 28-30 voorsprong. Het derde kwart was weer voor Nederland, maar groter dan vier punten werd de marge niet meer en bij 54-58 op drie minuten voor het einde leek de wedstrijd naar Oekraïne te kantelen. Maar de Orange Lions bleven vechten en sleepten er bij 58-58 een verlenging uit. Daarin kwam de ploeg van Silvano Poropat met 63-58 voor. Toch was dat nog niet voldoende. De kleine Olena Popova schoot met een driepunter via het bord Oekraïne terug naar 65-64, waarna Jade Blagrove met een driepunter het verschil weer naar vier punten tilde. Die kleine voorsprong werd vervolgens in veilige haven geloodst.

Top performers
Emy Hayford 19 punten, 6 rebounds en 2 assists; Maud Huijbens 10 punten en 5 rebounds; Lotte Sant 9 punten en 15 rebounds (6 aanvallende).


Foto FIBA

Opvallend
De Lions wonnen over 45 minuten gezien het reboundgevecht met 61-55 en pakten 22 aanvallende rebounds. De 14 steals mochten er ook zijn voor de Nederlandse basketbalsters die veel druk legden op Oekraïne door driekwart over het veld met veel pressie en double teamings te verdedigen.

Silvano Poropat: 'We hebben een goede vechtlust getoond'
"Dit is een hele belangrijke overwinning tegen een ontzettend taaie en moeilijke tegenstander, want dat is Oekraïne. We hebben een goede vechtlust getoond aan het einde van de reguliere speeltijd, toen we vier punten achter stonden, en in de verlenging, toen Oekraïne terug kwam tot 65-64. Natuurlijk willen we en kunnen we beter, en dat zullen we morgen laten zien."

Statistieken: klik hier.

Beelden: klik hier.

Volgende wedstrijd: Albanië - Nederland (zondag 7 juli, 16.30 uur)

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF