U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Voormalig NBA scheidsrechter Ronnie Nun bij landelijke stage

Terug naar overzicht

Voormalig NBA scheidsrechter Ronnie Nun bij landelijke stage

11 juli 2019 12:55:00

Niemand minder dan voormalig NBA-scheidsrechter Ronnie Nunn zal zijn expertise delen bij de landelijke stagedag voor scheidsrechters die op 31 augustus wordt gehouden in ’t Veerhuis in Nieuwegein. Nunn zal een groot deel van het programma presenteren. Hij heeft als professioneel scheidsrechter in negentien seizoenen ruim twaalfhonderd wedstrijden in de NBA gefloten. Vervolgens is hij vijf jaar actief geweest als NBA Director of Officials en nog drie jaar als Director of Development.

De landelijke stage is traditioneel de kick-off van het seizoen van de landelijke scheidsrechters. De afdelingsscheidsrechters zijn bijna allemaal een week later aan de beurt (zie het schema hieronder). Tijdens de stagedagen krijgen de scheidsrechters presentaties die zijn gericht op het nieuwe seizoen. Ronnie Nunn zal bij zijn presentatie vooral aandacht gaan besteden aan game management en verbale en non-verbale communicatie.

Landelijke stage: Nieuwegein op 31 augustus
Afdelingsstage Zuid: Nederweert op 7 september
Afdelingsstage West: Nieuwegein op 7 september
Afdelingsstage Noord Holland: Haarlem op 7 september
Afdelingsstage Oost: Nijmegen op 7 september
Afdelingsstage Zuid: Berlicum op 15 september
Afdelingsstage Noord: nog nader te bepalen
Rolstoelbasketbalstage: 28 september

Bij de landelijke stage zijn naast de landelijke scheidsrechters, rolstoelbasketbalscheidsrechters, commissarissen en beoordelaren ook de afdelingsscheidsrechters en scheidsrechters uit het buitenland van harte welkom. Aanmelden hiervoor kan via arbitrage@basketball.nl. Aan buitenlandse scheidsrechters wordt een bijdrage van 25 euro gevraagd. Dat is inclusief lunch.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF