U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Sponsoren Orange Lions MU16 geven jeugdprogramma boost

Terug naar overzicht

Sponsoren Orange Lions MU16 geven jeugdprogramma boost

9 juli 2019 17:33:00

Na de lancering van Basketball Nederland, de nieuwe identiteit van het Nederlandse basketball, vier weken geleden, zijn de eerste resultaten al zichtbaar. Bij de Orange Lions U16 aan de mannenkant verwelkomen we liefst vier sponsoren die deze jonge basketballers gaan ondersteunen om goed voor de dag te komen, maar vooral veel te leren bij het Europees Kampioenschap in de B-divisie komende zomer. Het gaat om DMEGC, Huawei, Wattkraft en Sunrock, vier innovatieve bedrijven op het gebied van zonne-energie, IT en telecommunicatie.

Basketball Nederland
Een van de redenen om Basketball Nederland te introduceren, is een commercieel aantrekkelijk platform te bieden aan potentiële sponsors en partners en die aan het Nederlandse basketball te binden. Als onderdeel daarvan kunnen bedrijven deze zomer instappen als sponsor van (een van) de nationale jeugdselecties. Met die steun kunnen mooie stappen worden gezet in de programma’s van de jeugdteams, bijvoorbeeld door middel van extra oefenstages en meer oefenwedstrijden, om nog beter voorbereid aan het Europees Kampioenschap te kunnen beginnen.

Duurzame sponsors
De vier nieuwe sponsors bij de Orange Lions MU16 zullen zichtbaar zijn op de nieuwe kleding van de spelers. DMEGC staat op de voorkant van het shirt, Huawei op de achterkant, Wattkraft op het short en Sunrock op het shooting shirt. Graag stellen we de bedrijven even voor:

DMEGC Solar Energy is een relatief jong onderdeel van DMEGC Magnetics en is in korte tijd met de fabricage van zonnecellen en zonnepanelen een begrip geworden in de wereld van de zonne-energie.

Huawei Solar is de grootste drie-fase omvormer fabrikant ter wereld en heeft jarenlange ervaring als leverancier van energieoplossingen. Dankzij haar innovatieve focus levert zij uitstekende kwaliteit, nu en in de toekomst.

Wattkraft is de grootste importeur/distributeur van Huawei-omvormers in Europa en India. Wattkraft werkt samen met projectontwikkelaars, bouwbedrijven, EPC en channel partners.

Sunrock ontwikkelt, realiseert, financiert en beheert grootschalige zonneparken op daken van logistiek en commercieel vastgoed en breidt die zonneparken op termijn uit met opslagsystemen en energie-efficiency producten en services.

De Orange Lions MU16 staan in 2019 onder leiding van Radenko Varagic, een ervaren basketbalcoach uit het basketballand Servië die sinds 2016 hoofdcoach is van het jonge team van Basketball Academie Limburg dat uitkomt in de Dutch Basketball League en bovendien ook hoofd van deze door NOC*NSF ondersteunde basketbalopleiding in het zuiden van Nederland. Varagic wordt ondersteund door assistent-coaches Lars Jansen en Tom Schonewille, en teammanager Dick van der Starre. 

EK in Podgorica
De Lions in deze leeftijdsklasse doen van 8 t/m 17 augustus in Podgorica (Montenegro) mee aan het Europees Kampioenschap in de B-divisie, waar ze zijn ingedeeld in een poule met Ierland, Cyprus, Portugal, Georgië en Tsjechië. De U16-selectie gaat deze zomer proberen weer terug te keren naar de A-divisie, waar ze in 2017 naartoe waren gepromoveerd, al is dat volgens Varagic niet het hoofddoel. “Onze doelstelling bij het EK met deze U16-ploeg is anders dan die van de U20- en U18-selecties. Daarmee ga je voor het resultaat, in deze leeftijdsgroep ligt het accent vooral op leren en ervaring opdoen. Met bepaalde keuzes zou je misschien hoger kunnen gaan eindigen, maar wij geven de voorkeur aan jongens die misschien fysiek en mentaal nu nog niet oud genoeg zijn, maar waar we wel potentie in zien voor de toekomst en waar we in willen investeren. Onze vier nieuwe partners die in hun expertise ook investeren in de toekomst, passen daar heel goed bij.”

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF