U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Eerste nederlaag voor Orange Lions VU18 bij EK

Terug naar overzicht

Eerste nederlaag voor Orange Lions VU18 bij EK

10 juli 2019 17:59:00

De Orange Lions VU18 hebben bij het Europees Kampioenschap voor vrouwen in de B-divisie in Noord-Macedonië hun eerste nederlaag geleden. In de strijd om de eerste plek in groep D trok Zweden woensdag met 55-65 aan het langste einde. De ploeg van bondscoach Silvano Poropat was na vier zeges in de eerste vier duels al zeker van de kwartfinales. Daarin gaat Nederland nu vrijdag spelen tegen Griekenland, de winnaar van groep C.

KWARTSTANDEN: 13-14, 12-16, 17-12, 13-23.

Game flow
De twee teams waren zoals verwacht een elkaar gewaagd. Zweden leidde bij rust met 25-30, maar een goed derde kwart van Nederland (17-12) zorgde ervoor dat met een gelijke stand van 42-42 aan het laatste kwart werd begonnen. Bij 52-55 schoot Freja Werth met een driepunter Zweden naar zes voor en daarna waren het twee inside scores van Ida Johnsson Oljala waardoor het 55-62 werd. Dat Jade Blagrove in de slotfase met vijf fouten naar de kant moest, hielp de Lions ook niet. Uiteindelijk bracht Zweden op de vrije worplijn de marge op tien punten.


Foto's FIBA

Top performers
Floor Toonders 13 punten, 9 rebounds en 3 assists; Jade Blagrove 13 punten, 7 rebounds en 3 assists; Lotte Sant 10 punten en 7 rebounds.

Opvallend
Nederland legde het in de rebound af tegen Zweden dat het gevecht onder de borden met 53-37 won en 17 aanvallende rebounds pakte. De Lions kregen maar 6 vrije worpen, waarvan ze er 4 raak schoten.

Silvano Poropat: 'We willen en we kunnen beter'
"Dit was een pittige nederlaag voor ons. We hebben ons laten aftroeven in de rebound en misten veel open schoten. Morgen hebben een vrije dag die we zullen gebruiken om alles even op een rij te zetten en te leren van dit verlies, zodat we klaar zijn voor de kwartfinale tegen Griekenland. We willen en we kunnen beter dan we tegen Zweden hebben laten zien."

Statistieken: klik hier.

Beelden: klik hier.

Volgende wedstrijd: Griekenland - Nederland (kwartfinale, vrijdag 12 juli, 21.00 uur)

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF