U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Orange Lions MU20 onderuit tegen Georgië in eerste EK duel

Terug naar overzicht

Orange Lions MU20 onderuit tegen Georgië in eerste EK duel

12 juli 2019 22:59:55

De Orange Lions mannen U20 moeten geloven aan hun eerste EK nederlaag tegen Georgië. In een wedstrijd waarin voor beide teams veel runs ontstonden, kwam de ploeg van coach Laki Lakner vaak terug van een grote achterstand. Georgië hadden aan twee grote runs (in het tweede en derde kwart) voldoende aan een 73-85 overwinning.

KWARTSTANDEN: 16-31, 24-13, 9-20, 24-21.

Game flow
Na een gelijk opgaande eerste kwart, waarin Malevy Leons de eerste 8 punten namens de Lions produceert, ziet coach Laki Lakner hoe Georgië dankzij een serie driepunters afstand neemt van de Lions. Dat blijft vlak voor rust doorgaan, totdat de Lions de scorende productie van Georgië op stilstand zet. Dit leidt tot een verschil van 4 punten bij rust (40-44), en dat waren er 19 voor Georgië. Ook na rust weet Georgië een gaatje te slaan, en deze keer laten ze de Lions niet meer dichterbij komen tot 73-85.

Top performers
Malevy Leons, 18 punten en 4 rebounds; Stan van den Elzen. 14 punten, 3 rebounds en 3 assists; Morgan Stilma, 13 punten en 3 rebounds; Boyd van der Vuurst-de Vries 10 punten en 8 rebounds.

Opvallend
Georgië had met 46 om 34 een reboundoverwicht op Nederland. Daar tegenover had Nederland met 18 om 23 minder balverlies en pakte met 12 om 10 meer steals ten opzichte van Georgië.

Laki Lakner: “Verdedigend zal het beter moeten”

De nummer 4 van Georgië (Rati Andronikashvili) is een groot talent, de motor van de ploeg. In de voorbereiding hebben we ons gericht om hem af te stoppen. Dat is helaas niet gelukt. Vanaf de eerste minuten lopen we al tegen de feiten aan. Verdedigend had het veel beter gemoeten, aangezien wij deze wedstrijd ook 85 punten tegen hebben gekregen. Met een goede verdediging hadden we het spannend kunnen maken. In het tweede kwart komen we nog terug vlak voor rust, maar in de volgende 10 minuten laten we Georgië weer verder uitlopen. We misten vandaag Quinten Post met een blessure. Hierdoor ontbrak wel de nodige lengte, maar dat mag geen excuus zijn. Echter, nog niet alles is verloren, al zullen we wel kwaliteit moeten tonen om Kosovo morgen te verslaan. We hebben nog 4 wedstrijden te gaan, maar we kunnen in feite geen nederlaag meer permitteren.

Statistieken: klik hier.

Beeldenklik hier.

Volgende wedstrijd: Kosovo – Nederland, zaterdag 13 juli om 17.00 uur (Nederlandse tijd).

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF