U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Eerste overwinning op EK voor Orange Lions MU20

Terug naar overzicht

Eerste overwinning op EK voor Orange Lions MU20

13 juli 2019 20:36:05

In de tweede wedstrijd van het EK mannen U20 pakten de mannen van coach Laki Lakner hun eerste overwinning. Vanaf de eerste 10 minuten namen de Orange Lions al snel afstand Kosovo, waarna na 40 minuten spelen een eindstand van 40-88 op het scorebord kwam te staan.

KWARTSTANDEN: 11-26, 15-22, 5-19, 9-21.

Game flow
De Orange Lions beginnen trefzeker op het gebied van driepunters schieten. Een groot verschil is al snel gemaakt, en gaat van 15 punten naar een verschil van 22 punten in het voordeel van de Lions (26-48). Daarna wordt voornamelijk de verdediging aangescherpt waardoor Kosovo in de tweede helft 14 punten weet te maken. De Lions blijven doorgaan met het scorende werk waardoor het verschil oploopt tot meer dan 40 punten. Uiteindelijk eindigt de wedstrijd bij 40-88 voor de Orange Lions.

Top performers
Norbert Thelissen, 13 punten in 10 minuten tegen 83%; Stan van den Elzen, 12 punten; Malevy Leons, 11 punten en 8 rebounds; Morgan Stilma, 11 punten en 7 rebounds; Kenyuoe Ondaan, 10 punten en 6 rebounds.

Opvallend
Een groot reboundoverwicht voor de Lions tegen Kosovo: 52 om 34. De Lions zorgden voor 21 assists, Kosovo had er in totaal 7. Door beide teams werd in totaal 46 keer balverlies geleden: 20 voor de Lions, 26 voor Kosovo.

Laki Lakner: “Deze wedstrijd gedisciplineerd spelen”
“We hebben de videobeelden van de wedstrijd van gister terug bekeken, vooral op de punten waarin het verdedigend mis ging. Deze wedstrijd ging dat zeker een stuk beter. Het enige wat zorgwekkend was aan deze wedstrijd was het aantal turnovers dat wij hebben geleden. Ik hield mij niet zo erg bezig met de winst, maar om gedisciplineerd te spelen in voorbereiding van de wedstrijd van morgen tegen Estland. Dat is een team waarin we aan elkaar gewaagd zijn, dus als we in vergelijking met vandaag de turnovers wat terug kunnen dwingen, dan kan het morgen zeker een spannende wedstrijd worden.”

Statistieken: klik hier

Beeldenklik hier

Volgende wedstrijd: Nederland – Estland, zondag 14 juli om 17.00 uur (Nederlandse tijd).

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF