U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Orange Lions VU18 sluiten EK af met ruime zege

Terug naar overzicht

Orange Lions VU18 sluiten EK af met ruime zege

14 juli 2019 15:42:00

De Orange Lions VU18 hebben het Europees kampioenschap voor vrouwen in de B-divisie afgesloten met een goed gevoel. De Nederlandse basketbalsters boekten zondag in de Noord-Macedonische stad Skopje een ruime 58-82 overwinning op Roemenië. De ploeg van Silvano Poropat eindigde daarmee op de zevende plaats in de eindstand, een plek lager dan in 2018.

KWARTSTANDEN: 11-20; 15-26; 14-18; 18-18.


Foto FIBA

Game flow
Achteraf bezien is het dubbel jammer dat de Orange Lions de laatste poulewedstrijd tegen Zweden verloren, want anders was Roemenië de tegenstander in de kwartfinales geweest en niet Griekenland. En dan was een plek bij de laatste vier misschien wel haalbaar geweest, getuige het gemak waarmee Roemenië in de strijd om de zevende plaats aan de kant werd gezet. Bij rust leidde Nederland al met 26-46 en was de wedstrijd feitelijk gespeeld.

Top performers
Jade Blagrove 15 punten, 5 rebounds en 3 assists; Emy Hayford 14 (6/10), 8 rebounds en 3 assists; Maud Huijbens 12 punten en 8 rebounds.

Opvallend
Nederland pakte 13 rebounds meer dan de Roemeense opponent (45 om 32) en tekende voor 15 aanvallende rebounds. Het schotpercentage was met 47,8 ook dik in orde, net als de 10 steals en de 17 keer balverlies bij de tegenstander.

Silvano Poropat: 'De meiden zijn de hele tijd positief gebleven'
"Dit was een goede manier om het toernooi te eindigen, met een klinkende overwinning. De meiden zijn de hele tijd positief gebleven en er was nog steeds een goede teamgeest. We wilden meer dan de zevende plek. Ze hebben hard gevochten, maar de schoten vielen niet, vooral in de wedstrijd tegen Zweden. Al met al was het voor iedereen een goede ervaring en we kunnen genoeg leerstof mee naar huis nemen, om beter te worden."

Statistieken: klik hier.

Beelden: klik hier.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF