U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Wisselende successen tijdens internationaal 3x3 weekend

Terug naar overzicht

Wisselende successen tijdens internationaal 3x3 weekend

15 juli 2019 11:24:00

Afgelopen weekend waren verschillende teams actief op verschillende toernooien. De Orange Lions U23 (mannen en vrouwen) speelden de laatste twee stops tijdens de U23 Nations League in Lignano. De Orange Lions vrouwen speelden ook in Lignano voor de Women's Series. Team Amsterdam verbleef ook in Europa. Niet in Italië, maar in Servië. Zij namen deel aan de Belgrade Challenger om zich te plaatsen voor de Prague Masters.

3X3 U23 Nations League
De Orange Lions U23 mannen wonnen zaterdag de vijfde stop van de Nations League in Italië. In de poulefase werden ze nog verslagen door Italië en gingen ze als tweede door naar de finaleronde. In de halve finale wonnen ze overtuigende van Frankrijk en in de finale werd er gewonnen van Oostenrijk.

Zondag, tijdens de zesde stop, streden ze weer in de poule tegen Oostenrijk en ook deze keer werd er gewonnen. In de tweede en laatste poulewedstrijd was Duitsland te sterk, maar op basis van gemiddelde puntenaantal gingen ze als nummer één door naar de halve finale. Daar werd er met minimaal puntverschil verloren van Italië waardoor ze uiteindelijk als derde eindigden tijdens de laatste stop van de U23 Nations League.

Voor de Orange Lions U23 (vrouwen) was het weekend iets minder succesvol. Ze eindigden als tweede in groep B na een overwinning tegen Zwitserland en verlies tegen Oostenrijk. Daarna konden ze in de halve finale geen vuist maken tegen Duitsland en eindigden ze op de vierde plaats.

Tijdens stop 6 wisten de dames ook één wedstrijd in de poule te winnen, maar op basis van gemiddelde punten gingen ze niet door naar de halve finale en waren ze na twee wedstrijden uitgespeeld.

Na zes stops in drie weekenden zitten de U23 Nations League Conference wedstrijden erop. Op 13 tot en met 15 september komen de nummers één en twee van de drie conferences bij elkaar voor de U23 Nations League Final. Zowel de mannen als de vrouwen mogen deelnemen aan de finaleronde door de goede prestaties van afgelopen weken.

FIBA 3x3 Women's Series
In Lignano namen de Orange Lions vrouwen deel aan de FIBA 3x3 Women's Series. In een poule met Canada, Hongarije en Oekraïne streden de gezusters Bettonvil en gezusters Kuijt (Sonja en Fleur) om een plek bij de laatste vier. Tegen Oekraïne werd nog gewonnen, maar de dames waren niet opgewassen tegen Canada en Hongarije. De Orange Lions strandden op een zesde plaats.

Belgrado Challenger
Team Amsterdam ging in de hoofdstad van Servië de strijd aan om zich te kwalificeren voor de 3x3 World Tour in Praag. Het WK-kwartet Roijé, Jobse, Van Vilsteren en Van Der Horst werden in de poule gekoppeld aan het Zwitserse Lausanne en het Servische Zemun. Beide wedstrijden werden verloren en na twee toernooien zat het toernooi er alweer op voor het Amsterdamse team.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF