U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Den Haag gaat door met inzetten van 3x3 basketball

Terug naar overzicht

Den Haag gaat door met inzetten van 3x3 basketball

16 juli 2019 10:17:00

Den Haag gaat de komende tijd door met WE HERE Den Haag, de campagne die in de aanloop naar de FIBA 3x3 World Cup in Nederland werd gelanceerd. Flink wat Nederlandse plaatsen deden mee aan de WE HERE campagnes om lokaal de bevolking kennis te laten maken met basketball en 3x3 in het bijzonder. Den Haag is zo enthousiast dat ze 3x3 basketball een vaste plek in het sportstimuleringsprogramma wil geven.

In Den Haag werken de gemeente Den Haag, de Nederlandse Basketball Bond, Stichting Werkgevers Sport Den Haag (SWSDH) en de basketbalclubs HBV The Jumpers en Seagulls samen voor WE HERE Den Haag. Er zijn speciale jeugdsportcoördinatoren aangesteld om 3x3 basketball te stimuleren en 3x3 activiteiten te organiseren op scholen en pleinen. Op 7 juni j.l. werd er een groot 3x3 scholentoernooi voor het basisonderwijs en voortgezet onderwijs georganiseerd als onderdeel van de The Hague 3x3 Experience. In datzelfde weekeinde werden in Den Haag ook een voorronde van de Streetball Masters Tour en twee stops van de FIBA 3x3 U23 Nations League gehouden.

Maar dat is nog niet alles. Om zoveel mogelijk jongeren kennis te laten maken met 3x3 basketball zijn op de Haagse scholen speciale clinics georganiseerd en een aantal Haagse schoolteams maakte een opwachting bij het Nederlands kampioenschap 3x3 schoolbasketbal dat ten tijde van het WK in Amsterdam op het Museumplein plaatsvond. Daarnaast hebben de Streetsporters van SWSDH een speciale bijscholing gekregen om 3x3 basketball te kunnen gaan aanbieden op de basketbalpleintjes in Den Haag. Hier kwamen in totaal 10 teams voor de 3x3NL Playground Cup uit voort! Speciale aandacht was er in Den Haag ook voor het meidenbasketbal. In het kader van het FIBA Europe project ‘Her World, Her Rules’ kregen 30 meiden clinics, toernooien, sociale activiteiten en een meet & greet met speelsters van Nederlandse Vrouwen 3x3 selecties aangeboden.

De gemeente Den Haag is zo enthousiast over WE HERE Den Haag dat het in de toekomst 3x3 een vaste plek binnen het sportstimuleringsprogramma wil geven. Directeur Desi Beans van de Stichting Werkgevers Sport Den Haag: “SWSDH is ontzettend blij met dit initiatief en zet z’n jeugdsportcoördinatoren graag in voor 3x3 basketball in Den Haag. We zijn blij met 3x3, een mooie aanwinst voor het sportaanbod in de stad.”

Dat een stad als Den Haag 3x3 basketball zo omarmt, klinkt als muziek in de oren van Martin Ho Suie Sang, projectleider van de WE HERE campagne namens de NBB. “De campagne heeft onder andere als doel om gemeenten en verenigingen een tool in handen te geven om de basketbalsport ook lokaal onder de aandacht te brengen. Het is geweldig om te zien hoe Den Haag het heeft verankerd in hun sportactiviteiten. Dat belooft veel voor de toekomst.”

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF